Acasa / Retete culinare / Trandafiri cu branza dulce

Trandafiri cu branza dulce

Ingrediente Trandafiri cu branza dulce

Aluat: 700 gr faina tip 480, 3 oua, 100 gr zahar, 20 gr drojdie, 100 gr unt (topit), 200 ml lapte, coaja rasa de lamaie, 1 plic zahar vanilat, 1 ou pentru uns , 1 praf de sare, ulei pentru modelat.

Umplutura: 500 gr branza dulce, 1 ou, 50 gr  gris, 100 gr zahar, 2 plicuri zahar vanilat.

Decor: zahar farin vanilat.




Mod de preparare Trandafiri cu branza dulce

  1. Pregatim maia: 100 gr faina, drojdia amestecata cu zahar si lapte caldut. Se amesteca si se lasa la crecut pana se dubleaza volumul.
  2. Separat intr-un vas se mixeaza ouale impreuna cu zahar , cca 5 min. Se  amesteca cu maia si restul componentelor.
  3. Se framanta bine pana obtinem un aluat ce se desprinde de peretii vasului. Se lasa la cresut , la loc cald pana ce aluatul isi dubleaza volumul.
  4.  Aluatul se imparte pentru modelat doar dupa ce pregatim umplutura. 
  5. Pregatim umplutura – intr-un vas se amesteca ingredientele  pana obtinem o compozitie omogena.
  6. Blatul de lucru se unge cu ulei , intr-un strat subtire. Aluatul se imparte in bucati potrivite (dimensiunea unei rosii ), se intind  sub forma unor cercuri , diametru cca 10-12 cm. Fiecare bila de aluat se intinde intr-un cerc. Acesta se taie pe margini in 4 locuri, la distante egale, astfel incat  sa lasati in mijloc cca 2 cm de loc.
  7. In mijloc se pune o 1 lingura din umplutura de branza dulce.
  8. Cu una din bucatile de aluat taiate, se inveleste umplutura si prindem bine marginile. La fel se procedeaza  si cu urmatoarea <petala> de aluat, se inveleste peste prima iar ultima va inchide <trandafirul>, prindeti bine marginile la baza.
  9. La fel se procedeaza cu toti trandafirii, se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si  se ung cu ou batut.
  10. Se coc  la 200 C, cam 25-30 de minute, pana se rumenesc.
  11. Dupa coacere se lasa sa se racesca cateva momente apoi se pudreaza cu zahar vanilat.

Trandafiri cu branza dulcedesert pufos si gustos!

 

Pofta Buna!

Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura cu branza dulcePrajitura cu branza dulce Ingrediente Prajitura cu branza dulce Foi :  3 oua, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, 13 linguri zahar, 15 […]
  • Salata de icreSalata de icre Ingrediente 100 gr icre de  hering, 4 felii de paine , 1 lingurita zeama de lamaie, 250 ml ulei, 1 ceapa […]
  • Blat pufos pentru tartaBlat pufos pentru tarta Ingrediente 200 gr unt , 150  gr zahar, 3  oua,  1 praf de sare, coaja rasa de la o lamaie, 1 praf de copt, […]
  • Prajitura cu mere si dulceataPrajitura cu mere si dulceata Ingrediente Prajitura cu mere si dulceata Blat: 5  oua, 100 gr zahar, 1/2 plic praf de copt stins intr-o […]
  • Prajitura cu crema de laptePrajitura cu crema de lapte Ingrediente Prajitura cu crema de lapte Blat  ( dimensiune tava- 20x30) -5  oua, 100 gr zahar, 1/2 plic […]
  • Prajitura Zi si NoaptePrajitura Zi si Noapte Ingrediente Prajitura Zi si Noapte Blat: 5  oua, 120 gr faina, 30 gr cacao,  1/2 plic praf de copt, 30 ml […]

kalapod.net%20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress