Ingrediente
Blat: 4 oua, 120 gr faina, 1 praf de copt, 40 ml apa foarte rece, 100 gr zahar.
Crema de vanilie: 800 ml lapte , 3 oua, 150 gr zahar, 100 gr amidon, 4 plicuri zahar vanilat.
Decor: capsuni prospete taiate felii , zahar pudra.
Mod de preparare blat
- Albusurile se bat spuma cu zahar si apa foarte rece, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare.
- Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt.
- Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit.
- Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala.
- Se lasa sa se racesca complet , apoi se taie in 2 foi.
Mod de preparare crema de vanilie
- Ouale, zaharul si amidonul se amesteca apoi se subtiaza cu 200 ml lapte rece, restul de lapte se pune la fiert .
- In momentul cand laptele a dat in fiert se adauga compozitia formata mai sus si se amesteca continuu.
- Se lasa sa fiarba pana ce se ingroasa.
- Se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si se lasa sa se racesca.
Asamblare
- Pe un platou se pune prima foaie de blat, adaugam jumatate din crema de vanilie.
- Adaugam a doua foaie de blat, iar restul de crema se pune intr-un pos cu sprit si decoram sub forma de melc toata suprafata tortului.
- Se decoreaza cu felii de capsuni apoi pudram cu zahar farin.
- Se pastreaza la rece, maxim 12 ore.
Sfat: apa in componenta blatului are un rol foarte important – ne asigura un blat pufos.
Salvează