Acasa / Retete culinare / Tort diplomat cu ciocolata

Tort diplomat cu ciocolata

Ingrediente Tort diplomat cu ciocolata

Blat : piscoturi de sampanie: 10 buc – ( forma o cratita de 2 l )

Crema: 2 oua, 100 gr zahar, 150 ml lapte, 10 gr gelatina, 400 gr frisca batuta, vanilie, 100 gr ciocolata.

Sirop: 100 ml apa, 50 gr zahar, esenta de rom.

Decor: frisca, frunze de ciocolata, cirese confiate

Mod de preparare Tort diplomat cu ciocolata

  1. Pregatim siropul: intr-un vas punem la fiert apa + zahar, dupa 1 minut se ia de pe foc si se lasa sa se racesca complet. Dupa racire se adauga esenta de rom.
  2. Pregatim crema: intr-un vas punem gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale – omogenizam si punem vasul deasupra unui vas cu apa fierbinte. Se amesteca din cand in cand pana ce  crema se ingroasa. Se pune vasul pe un vas cu apa rece si amestecam continuu. Cand s-a racit complet se amesteca cu frisca si vanilie. Jumatate din crema diplomat  se amesteca bine cu ciocolata topita.
  3. Forma se tapeteaza cu folie alimentara, se adauga crema diplomat alba apoi crema diplomat cu ciocolata. Se amesteca usor cu o furculita, atunci cand il potionam sa obtinem  un aspect placut. Se pe toata suprafata piscoturile  trecute prin sirop .
  4. Se apasa usor , se acopera cu folie si se introduce la rece pentru 4-5 ore.
  5. Se scoate din forma pe un platou si se imbraca in frisca , cu ajutorul unui pos cu sprit . Se decoreaza cu aveline din frisca , cirese confiate si frunze din ciocolata.
  6. Frunzele din ciocolata se obtin din ciocolata menaj.

Se serveste rece.

Pofta Buna!

Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Desert cu portocaleDesert cu portocale Ingrediente 4 cupe - Desert cu portocale Crema diplomat: 1 ou, 60 gr zahar, 50 ml lapte,  1  lingurita de […]
  • Prajitura cu biscuiti si ciocolataPrajitura cu biscuiti si ciocolata Ingrediente Prajitura cu biscuiti si ciocolata Blat: 300 gr biscuiti simpli. Crema:  2oua, 80 gr  […]
  • Tort diplomatTort diplomat Tortul Diplomat este un tort festiv, foarte aspectuos, ideal pentru mesele de sarbatoare sau zile de […]
  • Prajitura cu mere si dulceataPrajitura cu mere si dulceata Ingrediente Prajitura cu mere si dulceata Blat: 5  oua, 100 gr zahar, 1/2 plic praf de copt stins intr-o […]
  • Tort diplomat cu ananas si ciocolataTort diplomat cu ananas si ciocolata Ingrediente Tort diplomat cu ananas si ciocolata Blat : piscoturi de sampanie: 10 buc - ( forma o cratita […]
  • Rulada cu crema de ciocolataRulada cu crema de ciocolata Ingrediente - Rulada cu crema de ciocolata Foaia de rulada: 5 oua, 5 linguri zahar, 7  linguri faina, 2 […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress