Acasa / Retete culinare / Tort diplomat cu ananas

Tort diplomat cu ananas

Ingrediente Tort diplomat cu ananas

Blat: piscoturi
Crema: 5 oua, 15 gr gelatina, 700 gr frisca, 200 ml lapte, 150 gr zahar, 1 cutie de ananas.
Decor: fructe,  frisca, jeleu

Preparare Tort diplomat cu ananas

  1. Intr-o cratita punem, gelatina inmuiata in lapte rece cu 20 min inainte , zaharul si  ouale. Se amesteca , compozitia obtinuta se pune pe baie de abur si amestecam din cand in cand.
  2. Cand capata consistenta de ingrosat se ia de pe baia de abur si se pune la racit.
  3. O forma  sau  cratita se tapeteaza cu  folie alimentara. Piscoturile se trec prin siropul de la compotul de ananas  si captusim forma. Separat se taie anansul in feliute sau cuburi , frisca (500 ml )se bate .
  4. Cand crema este aproape rece se adauga ananasul si se amesteca. Se adauga  frisca si se amesteca usor pana obtinem o compozitie uniforma. Compozitia formata se toarna in forma cu piscoturi. Se niveleaza  deasupra cu o spatula apoi  se acopera cu folie alimentara .Se pune la rece pentru 3- 4 ore – este gata cand crema diplomat este bine inchegata. Separat se bate restul de frisca pentru decor iar  jeleul se pregateste conform retetei dupa pliculet.
  5. Se decoreaza dupa preferinta cu frisca , jeleu ,  fructe si se pastreaza la rece .

Sugestii

Frisca naturala este foarte buna, ofera un gust deosebit.

 

Tort diplomat cu ananasTort diplomat cu ananasTort diplomat cu ananasTort diplomat cu ananasTort diplomat cu ananasTort diplomat cu ananasTort diplomat cu ananasTort diplomat cu ananasTort diplomat cu ananas
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Tort diplomat cu stafideTort diplomat cu stafide Ingrediente Blat: piscoturi Crema: 5 oua, 15 gr gelatina, 700 gr frisca, 200 ml lapte, 150 gr zahar, 50 gr […]
  • Tort diplomat cu ananas si ciocolataTort diplomat cu ananas si ciocolata Ingrediente Tort diplomat cu ananas si ciocolata Blat : piscoturi de sampanie: 10 buc - ( forma o cratita […]
  • Tort diplomat cu ciocolataTort diplomat cu ciocolata Ingrediente Tort diplomat cu ciocolata Blat : piscoturi de sampanie: 10 buc - ( forma o cratita de 2 l […]
  • Tort cu ananas si capsuniTort cu ananas si capsuni Ingrediente Tort cu ananas si capsuni Blat: 4 oua, 120 gr faina, 1/2 plic praf de copt, 30 ml apa rece, 100 […]
  • Tort diplomatTort diplomat Tortul Diplomat este un tort festiv, foarte aspectuos, ideal pentru mesele de sarbatoare sau zile de […]
  • Carne de porc la gratarCarne de porc la gratar Ingrediente 1 kg carne de porc, legume asortate, condimente, sare. Preparare Carnea se transeaza , se […]




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress