Acasa / Retete culinare / Toba de porc traditionala

Toba de porc traditionala

In sezonul rece, de sarbatorile de iarna, unul dintre cele mai apreciate aperitive ale romanilor este toba de porc. Este gustoasa si satioasa, ideala pentru micul dejun sau pentru aperitivele festive. Pentru a prepara toba, aveti nevoie de capatana de porc, rinichi de porc, limba de porc, inima de porc si diverse condimente care sa dea savoare acestui preparat.
Dupa preparare, toba de porc se lasa la rece timp de o noapte, dupa care poate fi afumata. Se pastreaza la rece pana cand este servita.

Ingrediente Toba de porc traditionala

1 capatana de porc,2 rinichi de porc , 1 limba de porc,  1 imima de porc, 1 muschi mic de porc, 1 stomac de porc , 5  catei usturoi,  sare,  piper macinat ,1 lingurita  piper boabe ,5  foi de dafin,




Mod de preparare Toba de porc traditionala

  1. Capatana de porc,  organele si muschiul se pun la fiert.
  2. Adaugam boabe de piper, sare si foile de dafin.
  3. Se lasa la fiert apoi se scot si se lasa sa se racoreasca.
  4. Limba se curata se pielita alba si se taie cuburi. Rinichii , inima , muschiul si carnea de la capatana (se dezoseaza ) se taie cuburi.
  5. In 150 ml supa (in care a fiert carnea ) se adauga usturoiul pisat , se lasa cca 5 min apoi se strecoara. Se pune intr-un vas  impreuna cu carnea , adaugam piper macinat si sare dupa gust.
  6. Se umple stomacul cu compozitie si se coase  deschizatura.
  7. Se pune zeama in care au fiert organele pe foc si cand da in clocot se pune toba.
  8. Se lasa la fiert 15  minute. Din cand in cand se inteapa cu o scobitoare.
  9. Se scoate din zeama cu o paleta si se aseaza pe un servet de bucatarie.
  10. Se pune un blat de lemn rotund peste ea si o greutate.
  11. Toba de porc se lasa la rece pana a doua zi apoi se pune la fum pentru 1 zi.
  12. Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Aperitiv delicios pentru masa de Craciun!

Pofta buna!

toba imagine

Salvează

Toba de porc traditionala, 3.6 out of 5 based on 7 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
3.6 (7 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Varza a la ClujVarza a la Cluj Varza a la Cluj , o reteta traditionala, indragita de romani  si nu numai. Reteta este simpla , ieftina si  […]
  • Rulada de cascavalRulada de cascaval Rulada de cascaval este un aperitiv aspectuos, usor de preparat si foarte gustos. Poate fi umpluta cu […]
  • Pate de naut cu susanPate de naut cu susan Nautul este o leguminoasa plina de fibre, vitamine si minerale esentiale pentru organismul uman. In plus, […]
  • Oua umplute cu maionezaOua umplute cu maioneza Ingrediente Oua umplute cu maioneza 6-10 oua, maioneza, mustar, sare, piper, boia de ardei dulce. Mod de […]
  • Rulada de cascaval cu somonRulada de cascaval cu somon Un aperitiv rapid si la indemana tuturor, rulada de cascaval cu somon se prepara extrem de rapid si este un […]
  • Aperitiv cu icre si maslineAperitiv cu icre si masline Ingrediente Aperitiv cu icre si masline Pentru 12 buc: 300 gr foietaj , 1 ou, 1 lingurita […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress