Acasa / Retete culinare / Stufat de pui

Stufat de pui

Primavara aduce cu ea in piete tarabe pline de verdeturi, urzici, loboda si alte trufandale proaspete, care ne ajuta sa facem mai usoara trecerea de la anotimpul rece la cel cald. O reteta gustoasa, prin care poti profita la maxim de verdeturile primaverii este stufatul de pui.

Aceasta mancare abunda in ceapa si usturoi verde, care confera carnii de pui un gust cu adevarat gustos. In acest preparat se poate adauga si spanac proaspat sau congelat, care contribuie la aportul de vitamin si minerale al acestei mancari satioase.

Stufatul de pui se serveste cu paine taraneasca sau piure cremos de cartofi. Un pahar de vin alb este de asemenea binevenit.





Ingrediente pentru 5 portii

1 kg  pulpe de pui – superioare,  4 legaturi ceapa verde, 3 legaturi usturoi verde, 50 ml ulei , 3 linguri pasta de tomate, 100 ml supa de pui,  sare si piper dupa gust.

Mod de preparare

  1. Carnea se caleste (pe ambele parti ) cateva minute intr-o tigaie adanca .
  2. Peste carne adaugam ceapa verde si usturoiul , taiate bastonase de cca 2-3 cm.
  3. Amestecam usor apoi adaugam supa de pui iar dupa primul clocot acoperim tigaia si lasam sa fiarba la foc mic cca 20 min.
  4. Se adauga pasta de tomate si se mai lasa sa fierba inca 5-8 min (vasul acoperit).
  5. Se potriveste de sare , piper si se mai lasa sa fiarba 2-3 min (vasul neacoperit).

Se serveste cald alaturi de un pahar cu vin alb.

Pofta Buna!

stufat de pui
Stufat de pui, 3.2 out of 5 based on 13 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
3.2 (13 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Ciorba de pui cu salata verdeCiorba de pui cu salata verde Ingrediente Ciorba de pui cu salata verde 1 kg carne de pui ( aripioare + tacam), 1 ceapa, 1 morcov, 2 […]
  • Ostropel de puiOstropel de pui Ingrediente  Ostropel de pui 1 kg  carne de pui (pulpe , piept ), 2 buc ceapa, 1 ardei  gogosar, 5 rosii […]
  • Pui cu maslinePui cu masline Ingrediente Pui cu masline 6 pulpe de pui dezosate si fara piele, 25 masline, 2 cepe rase pe razatoare, 150 […]
  • Rulada de cascavalRulada de cascaval Rulada de cascaval este un aperitiv aspectuos, usor de preparat si foarte gustos. Poate fi umpluta cu […]
  • Piept de pui cu legumePiept de pui cu legume Carnea de pui, in special pieptul de pui, este una dintre cele mai indragite si consumate tipuri de carne de […]
  • Paste de postPaste de post Ingrediente Paste de post - 3 portii 300 gr paste fara ou , 200 gr zacusca de ciuperci, 50 ml apa calda, 2 […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress