Acasa / Retete culinare / Sos de rosii (Ketchup de casa)

Sos de rosii (Ketchup de casa)

Ingrediente – Sos de rosii

3 kg rosii proaspete, 5  ardei gogosar sau kapia, 3 buc ceapa, 100 gr zahar,  1 lingurita de piper, 4  linguri de sare,  1 lingurita de cimbru  uscat.

Mod de preparare

  1. Rosiile se spala, se taie si se trec prin masina de tocat si indeparat seminte. Sucul rezultat se pune la fiert intr-o cratita de 5-6 l capacitate si se lasa sa fiarba la foc potrivit cca 1 ora.
  2. Ardeii si ceapa se curata,se spala ,  se taie (ardeiul fasii, ceapa marunt) si le adaugam in sucul de rosii. Se lasa impreuna la fiert cca 1 ora, pana ardeiul si ceapa au fiert.
  3. Se strecoara si se paseaza iar sosul rezultat se pune din nou la fiert cu sare si zahar. Se lasa sa fiarba , la foc mic pana se ingroasa.
  4. Cand este gata adaugam piperul macinat, cimbru  si amestecam bine.
  5. Sosul rezultat se toarna in sticle, le capsam si se  pun la Baine Marie pentru 30 min.
  6. Se tin impaturite pana a doua zi , apoi se pastreaza in camara.

Pentru o aroma mai intensa se poate adauga si busuioc.

Pofta Buna!

Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Sos pentru pesteSos pentru peste Ingrediente Sos pentru peste 500 gr rosii in bulion , 50 ml ulei,  1 ceapa, 1 lingurita zahar, 5 catei […]
  • Sos de rosii cu ardeiSos de rosii cu ardei Sos de rosii si ardei, perfect pentru friptura, tocanite si pizza ! Ingrediente Sos de rosii cu ardei -10 […]
  • MujdeiMujdei Ingrediente 1 capatana de usturoi, 40 ml ulei, sare, 50 ml apa (plata sau minerala) Mod de […]
  • Salata de varza rosie cu morcovSalata de varza rosie cu morcov Ingrediente Salata de varza rosie cu morcov (4 borcane 400 gr) 3 buc morcov, 1 kg varza rosie, 1  lingura […]
  • Zacusca cu vinete si ciuperciZacusca cu vinete si ciuperci Ingrediente 15 vinete mari, 30 buc. de gogosari, 1 kg. ceapa, 1 litru ulei, 1 kg ciuperci proaspete, 3 kg. […]
  • Sfecla rosie pentru iarnaSfecla rosie pentru iarna Sfecla rosie este o legume savuroasa, in special atunci cand este murata sau adaugata in diverse preparate, […]



4 comentarii

  1. 5 gk sau bucati de gogosari ?

  2. 5 kg sau bucati de gogosari?

  3. nu trebuie pasati ardeii impreuna cu ceapa dupa ce au fiert in sosul de rosii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress