Sos de rosii, o explozie de prospetime si aroma pentru preparate delicioase. Preparat din rosii proaspete, ceapa, usturoi si condimente, sosul de rosii are un gust autentic si textura catifelata. Folosit ca baza pentru multe retete, sosul de rosii se adapteaza usor la diferite combinatii si gusturi. Pentru un plus de savoare, putem adauga busuioc, oregano sau ardei iute.
Tocam ceapa, usturoiul si rosiile.
Punem uleiul la incins, adaugam rosiile, ceapa, usturoiul si le calim 5 minute.
Adaugam sarea, zaharul si continuam fierberea pana compozitia scade la jumatate, cca 15 minute.
Adaugam amidonul dizolvat in 50 ml apa, mai fierbem 1 minut, amestecand periodic, si inchidem focul.
Lasam sa se raceasca cateva momente si mixam compozitia cu un mixer vertical.
Adaugam cimbru maruntit si potrivim de sare.
Sos de rosii pentru Chiftelute marinate, Paste, Musaca sau Pizza.
Pofta buna!