Sirop din muguri de brad

5/5 - (1 vote)

Ingrediente Sirop din muguri de brad

500 gr muguri tineri de brad dimensiunea de 3-5 cm, zahar, apa

Preparare Sirop din muguri de brad

  1. Mugurii si se lasa de seara pana dimineata intr-un vas cu apa rece, dimineata se scot si se mai trec prin cateva ape pentru a elimina toate impuritatile.
  2. Mugurii spalati se pun intr-o oala mai mare si se toarna apa rece pana sunt acoperiti , cca 1500 ml.
  3. Oala se pune pe foc si din momentul in care apa a inceput sa fiarba , se acopera si se lasa o ora la fiert apoi se inchide focul. Se strecoara , mugurii se inlatura, iar apa ramasa putin albicioasa, se cantareste si se amesteca cu cantitatea identica de zahar  1 l lichid/ 1 kg zahar , se pune la fiert pana se obtine siropul de consistenta siropului pentru dulceata.
  4. Siropul se pune fierbinte in borcane se capseaza , se intorc repede cu capacul in jos si inapoi.
  5. Culoarea trebuie sa fie roscata de consistenta mierii, cum arata in poza.

Servire

Se pastreaza la rece.
Sirop din muguri de bradSirop din muguri de bradSirop din muguri de bradSirop din muguri de bradSirop din muguri de bradSirop din muguri de brad

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.