Acasa / Retete culinare / Sirop de mure

Sirop de mure

Ingrediente

3 kg mure coapte si negre, 2 kg zahar, zeama de la 1/2 lamaie.

Mod de preparare

  1. Murele bine copate se spala de praf , la un jet de apa, in strecuratoare.
  2. Se pun intr-o cratita  , adaugam  apa rece, sa depaseasca nivelul lor cu 5-8 cm si se pun la fiert cca 30 min.
  3. Se lasa apoi la rece pana a doua zi, apoi se strecoara prin strecuratoare sau tifon.
  4. Sucul obtinut (1 litru suc=1 kg zahar) se fierbe impreuna cu zahar .
  5. Lasam sa fiarba la foc mediu  timp de 30 min, dupa care adaugam zeama de la o jumatate de lamaie.
  6. Se lasa  la racorit, apoi turnam siropul in sticle, se capseaza si se pastreaza in camara.
  7. Se serveste cu ghetata,  apa minerala sau apa plata

Pofta Buna!

Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Tort cu mureTort cu mure Ingrediente Blat: 6 oua, 120 gr zahar, 1/2 plic praf de copt, 180 gr faina, 1 praf de sare, 2 plicuri zahar […]
  • OranjadaOranjada Ingrediente Oranjada 4 portocale, 1 l apa, 5  linguri cu miere sau 200 gr zahar, 1 lingurita zeama de […]
  • Dulceata de mureDulceata de mure Ingrediente 2 kg mure, 2 kg zahar, 1.5 l apa. Preparare Murele se trec prin mai multe ape, nu se pun sub […]
  • Marmelada din fructe de padureMarmelada din fructe de padure Ingrediente - Marmelada din fructe de padure 2 kg mure, 1 kg zmeura, 500 gr afine, 2 kg zahar Mod de […]
  • Crema de zahar ars cu fructe de padureCrema de zahar ars cu fructe de padure Ingrediente Crema de zahar ars cu fructe de padure 8 oua, 1 l lapte, 100 gr zahar, vanilie, 80 gr zahar […]
  • Retete cu mureRetete cu mure Inghetata cu mure Prajitura cu […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress