Acasa / Retete culinare / Sfecla rosie pentru iarna

Sfecla rosie pentru iarna

Sfecla rosie este o legume savuroasa, in special atunci cand este murata sau adaugata in diverse preparate, precum tocanite sau sosuri. Daca iti place sfecla rosie si vrei sa te bucuri de gustul ei pe tot parcursul iernii, o poti mura. Ai nevoie doar de otet, sare, piper si putin zahar.

Dupa ce este fiarta, sfecla se aranjeaza in borcane care apoi se fierb la bain marie. Se lasa sa se raceasca total, dupa care se depoziteaza intr-un loc racoros si umbros.

Sfecla rosie murata este ideala in salate, in tocanite si alte mancaruri.Ingrediente Sfecla rosie pentru iarna

sfecla rosie , otet, sare, zahar, piper boabe.




Preparare Sfecla rosie pentru iarna

  1. Sfecla rosie se spala bine si se pune la fiert pentru ~2 ore.
  2. Este fiarta atunci cand prin intepare cu o furculita se patrunde usor.
  3. Se scoate intr-o sita si se lasa sa se racesca.
  4. Se curata de coaja si se taie felii potrivite, dupa preferinta.
  5. Pentru fiecare borcan – 1 lingurita sare, 3 linguri zahar, 5 linguri otet, apa cat cuprinde, 5 boabe de piper.
  6. Se capacesc borcanele si se pun la fiert in Bain-Marie pentru 20 min ( de cand apa incepe sa clocoteasca).
  7. Se lasa sa se raceasca lent pana a doua zi.
  8. Se serveste alaturi de friptura, tocanite, etc.

Pofta Buna!

sfecla la borcan pentru iarna
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Supa-crema de dovleceiSupa-crema de dovlecei O supa revigoranta si gustoasa este supa crema de dovlecei, o alegere inspirata, in special in perioada […]
  • Salata de ceapa rosie coaptaSalata de ceapa rosie coapta O reteta veche si extrem de gustoasa ! Ideala alaturi de mancaruri pe baza de fasole boabe. Ingrediente  - […]
  • Peltea (jeleu) de gutuiPeltea (jeleu) de gutui Ingrediente Peltea (jeleu) de gutui 1 kg gutui (puteti folosi doar coji si cotoare), 1 kg zahar, 1 lingura […]
  • Tocanita de rosii cu muschiulet de porcTocanita de rosii cu muschiulet de porc Tocanita, o mancare preferata de romani datorita gustului bun si sosului gustos, este ideala pentru un pranz […]
  • Castraveti in otetCastraveti in otet Castraveti in otet, o reteta simpla si testata de multi ani. Ingrediente / Timp - 1 ora si 30 minute. 3 kg […]
  • Sos de rosii cu ardeiSos de rosii cu ardei Sos de rosii si ardei, perfect pentru friptura, tocanite si pizza ! Ingrediente Sos de rosii cu ardei -10 […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress