Acasa / Retete culinare / Retete de semipreparate (pagina 2)

Retete de semipreparate

Hrean in otet

Ingrediente 2 radacini mari de hrean, 20 gr sare, 20 gr zahar, 200 ml otet 9 grade, 100 ml apa. Mod de preparare Hreanul se  spala si se rade de coaja cu un cutit, pentru a inlatura urmele de mizerie, apoi se spala. Se rade pe razatoarea mica, apoi se ...

Citeste »

Maioneza de casa

Maioneza de casa – o reteta simpla , rapida si reusita ! Ingrediente Maioneza de casa / Timp de preparare -15 minute. 2 bucati galbenus fiert, 1 bucata galbenus crud, 200 ml ulei, 1 lingurita zeama de lamaie, sare dupa gust, 1 lingurita mustar. Mod de preparare Intr-un bol asezam ...

Citeste »

Pateu de casa

Ingrediente Pateu de casa 500 gr ficat de pui, 300 ml lapte, 100 gr unt, 20 ml ulei, 1 ceapa, 1 /2 lingurita de nucsoara macinata, sare si piper dupa gust. Decor: piper boabe si foi de dafin Mod de preparare Ficateii se spala apoi se pune la fiert in ...

Citeste »

Vegeta de casa

Ingrediente – Vegeta de casa 4 morcovi, 1 telina, 2 radacini de patrunjel, 2 cepe, 1 pastranac, frunze de telina, 40 gr sare grunjoasa. Mod de preparare Legumele se spala si  se curata. Morcovii, telina, radacinile de patrunjel, ceapa, pastranacul se dau pe razatoarea cu partea mai mica. Frunzele de ...

Citeste »

Blat pufos pentru tarta

Ingrediente 200 gr unt , 150  gr zahar, 3  oua,  1 praf de sare, coaja rasa de la o lamaie, 1 praf de copt, 250 gr faina. Mod de preparare Untul se mixeaza cu zaharul pana obtinem o compozite omogena. Se adauga  pe rand  ouale  si mixam continuu. Adaugam praful ...

Citeste »

Sirop de menta

01:10usoara12 portii Ingrediente 300-400  gr menta proaspata, 1500 ml apa, 1 kg zahar. Mod de preparare Menta proaspata se trece  prin mai multe ape, pentru a indeparta impuritatile. Se pune apa intr-o cratita , cand  a inceput sa fiarba  adaugam menta si lasam sa fiarba cca 10 minute. Se strecoara, ...

Citeste »

Crema de ciocolata

Ingrediente 2 oua, 100 ml lapte, 150 gr ciocolata, 250 gr unt sau margarina, esenta de rom, 150 gr zahar. Preparare Intr-un cratita se adauga ouale, zaharul, laptele , ciocolata si amestecam bine. Se pune cratita pe foc si amestecam continuu pana cand incepe sa fiarba si sa se ingroase. ...

Citeste »

Ulei aromat

Ingrediente 500 ml ulei de masline, 100 ml ulei din samburi de struguri, boabe de piper alb, cimbru uscat. Preparare In sticlute de 100-200 ml se pune trei sferturi ulei de masline, un sfert ulei din samburi de struguri. Se adauga boabe de piper si crengute de cimbru uscat. Se ...

Citeste »

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress