Acasa / Retete culinare / Sarmalute in foi de varza dulce

Sarmalute in foi de varza dulce

Ingrediente 25 buc- Sarmalute in foi de varza dulce

1 varza mare -proaspata, 1 crenguta de cimbru uscat, piper, 3 foi de dafin, 2 ardei gogosari.

Umplutura

700 gr carne tocata de porc , 250 gr orez cu bob rotund, 2 cepe, 1 lingura boia de ardei dulce, 100 ml bulion, sare, piper dupa gust, 100 ml ulei , 1 legatura de marar proaspat.

Mod de preparare Sarmalute in foi de varza dulce

  1. Cu ajutorul unui cutit  se scoate cotorul de la varza.  Intr-o oala de capacitate peste 4 l se pune apa + 1 lingura sare, la fiert  . Dupa primul clocot se introduce capatana de varza . Frunzele oparite se desprind  in timpul fierberii, se scot treptat  intr-un vas.
  2. Frunzele rupte sau cele care sunt mai groase  se toaca marunt, vor forma  patul pentru sarmalute.
  3. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei  cca 5 min, se amesteca cu boia de ardei dulce, bulionul si se ia de pe foc.
  4. Intr-un  vas se amesteca toate ingredientele: ceapa calita in ulei  cu bulion si boia, carnea tocata , orez , sare si piper dupa gust, mararul tocat marunt.
  5. Avem nevoie de o oala inalta, asezam jumatate din varza tocata si cimbru.
  6. Se formeaza sarmalele: folosim 1 lingura de umplutura si o frunza de varza, se ruleaza (asezati frunza pe un blat de bucatarie sau farfurie, la un capat puneti o lingura de umplutura, ridicati marginile lungi si rulati din capatul opus.) si se aseaza in oala, unele peste altele.
  7. Deasupra adaugam restul de varza tocata, gogosarii razuiti si piper dupa gust. Se adauga apa calda cat sa le acopere.
  8. Se pune cratita pe foc , o acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic cca 50 min.
  9. Inainte de a stige focul se verifica o sarma pentru a fi siguri ca sunt fierte.
  10. Se servesc calde cu smantana, ardei iute si mamaliguta.

Pofta Buna!

Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • SarmaleSarmale Ingrediente 30 buc- Sarmale 1 capatana mare de varza murata, 300 gr sorici de porc, 1 lingurita de cimbru […]
  • Sarmale in foi de varzaSarmale in foi de varza Sarmale in foi de varza murata , nelipisite la mesele de sarbatori ! Sunt extrem de gustoase alaturi de […]
  • Tochitura munteneascaTochitura munteneasca Ingrediente Tochitura munteneasca 1 kg carne de porc( macra), 50 ml ulei, 100 ml apa ,10 catei  usturoi, […]
  • Rosii umplute cu carneRosii umplute cu carne Ingrediente  Rosii umplute cu carne 8  rosii potrivite, 250 gr carne tocata, 1 morcov fiert, 1 ceapa, 1 […]
  • Pulpa de porc impanata cu usturoiPulpa de porc impanata cu usturoi Friptura de porc , frageda si suculenta , cu aroma intensa de usturoi si piper. O reteta in imagini si […]
  • Ciorba taraneascaCiorba taraneasca Mari consumatori de ciorba, romanii cu siguranta vor aprecia aceasta ciorba taraneasca cu carne de porc. Se […]

kalapod.net%20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress