Acasa / Retete culinare / Sarmalute de curcan

Sarmalute de curcan

Ingrediente 30 buc- Sarmalute de curcan

1 capatana mare de varza murata, 1 crenguta de cimbru uscat, 150 ml bulion, piper, 3 foi de dafin.

Umplutura

800 gr carne tocata de curcan , 300 gr orez cu bob rotund, 2 cepe, 1 lingurita boia de ardei dulce, 100 ml bulion, sare, piper dupa gust, 100 ml ulei , 1 legatura de marar proaspat.

Mod de preparare

  1. Se desfac frunzele de pe capatana si se elimina partile tari din zona cotorului.
  2. Daca frunzele sunt mai mari puteti sa le impartiti , in functie de cat doriti marimea sarmalelor.
  3. Frunzele rupte si cotorul se toaca marunt, va creea patul pentru sarmalute.
  4. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei  cca 5 min, se amesteca cu boia de ardei dulce, bulionul si se ia de pe foc.
  5. Intr-un  vas se amesteca toate ingredientele: ceapa calita in ulei  cu bulion si boia, carnea tocata , orez , sare si piper dupa gust, mararul tocat marunt.
  6. Avem nevoie de o oala inalta, asezam jumatate din varza tocata si cimbru.
  7. Se formeaza sarmalele: folosim 1 lingura de umplutura si o frunza de varza, se ruleaza (asezati frunza pe un blat de bucatarie sau farfurie, la un capat puneti o lingura de umplutura, ridicati marginile lungi si rulati din capatul opus.) si se aseaza in oala, unele peste altele.
  8. Deasupra adaugam restul de varza tocata, bulionul si piper dupa gust. Se adauga apa calda cat sa le acopere.
  9. Se pune cratita pe foc , o acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic cca 50 min.
  10. Inainte de a stige focul se verifica o sarma pentru a fi siguri ca sunt fierte.
  11. Se servesc calde cu smantana, ardei iute si mamaliguta.

Pofta buna!

1 (20%) 1 voturi
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • SarmaleSarmale Ingrediente 30 buc- Sarmale 1 capatana mare de varza murata, 300 gr sorici de porc, 1 lingurita de cimbru […]
  • Sarmalute in foi de varzaSarmalute in foi de varza Ingrediente 25 foi de varza, 800 gr carne tocata amestec (vita-porc), 1 legatura de marar, sare, 1 praf de […]
  • Ciorba de curcan cu legumeCiorba de curcan cu legume Ingrediente Ciorba de curcan cu legume 700 grame de carne de curcan  (aripi, spinari, piept), 2 morcovi, 1 […]
  • Salata de spanac si carneSalata de spanac si carne Ingrediente Salata de spanac si carne- 2 portii 150 gr friptura rece de curcan , 45   frunze spanac crud ,  […]
  • Friptura de gasca cu legumeFriptura de gasca cu legume Ingrediente Friptura de gasca cu legume 2 pulpe si 1 piept de gasca, 2 buc praz, 1 morcov, 4 cartofi mari, […]
  • Ciuperci umpluteCiuperci umplute Ingrediente Ciuperci umplute 10  ciuperci potrivite, 1 ceapa, 30 ml ulei, 1 ardei gogosar in  otet , 1  […]




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress