Acasa / Retete culinare / Sarmale in foi de varza murata

Sarmale in foi de varza murata

Sarmale in foi de varza murata , nelipisite la mesele de sarbatori ! Sunt extrem de gustoase alaturi de mamaliguta , smantana si ardei iute !

Ingrediente

1 bucata varza murata
600 gr carne tocata de porc
2 bucati ceapa
40 ml ulei
140 gr orez
6 linguri pline sos de rosii cu ardei
dupa gust cimbru, piper si sare
2 bucati foi de dafin
150 gr costita de porc fara os




Mod de Preparare

Ceapa se curata , se spala si se taie marunt.

Intr-o cratita antiaderenta se pune uleiul la incins si adaugam costita taiata felii.

Se prajeste bine apoi se scoate pe o farfurie .

In grasimea ramasa calim ceapa pana devine sticloasa  apoi adaugam orezul spalat si scurs bine.

Amestecam bine si lasam pe foc max 1 minut.

Se lasa sa se racesca  2-3 minute apoi adaugam carnea si amestecam.

Adaugam dupa gust : sare , piper ,cimbru si sosul de rosii cu ardei (3 linguri).

sarmale-reteta-3

Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

sarmale-reteta-2

Varza murata  se spala bine si se desface de foi. Oprim primele 3 foi pentru acoperirea sarmalelor.

Pregatim foile de varza pentru umplut prin  taierea  partilor groase  si portionam uniform partea subtire.

Resturile de varza le tocam marunt si le punem in cratita (in care fierbem sarmalele) + in mijlocul sarmalelor..

Formam sarmalele si le asezam si le aranjam peste stratul de varza tocata.

In mijlocul sarmalelor  adaugam costita si restul de sos cu rosii si ardei.

sarmale-reteta-1

 

Adaugam  apa clocotita cat sa acopere ultimul strat, foile de safin  si  presarm putin cimbru uscat.

Acoperim sarmalele cu foile de varza oprite  si punem la fiert.

Fierbem cca 1.5 ore la foc mediu -mic  apoi 1 ora la foc mic.

sarmale-in-foi-de-varza-murata

Servim sarmalele cu smantana , costita si ardei iute !

Pofta Buna!

Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
0.0 (0 voturi)

Vezi si alte retete delicioase

  • SarmaleSarmale Ingrediente 30 buc- Sarmale 1 capatana mare de varza murata, 300 gr sorici de porc, 1 lingurita de cimbru […]
  • Boabe de Porumb FierteBoabe de Porumb Fierte Porumbul poate fi consumat si altfel decat fiert, cu sare. O modalitate inedita de a consuma ceca mai […]
  • Varza a la ClujVarza a la Cluj Varza a la Cluj , o reteta traditionala, indragita de romani  si nu numai. Reteta este simpla , ieftina si  […]
  • Tochitura ardeleneascaTochitura ardeleneasca Ingrediente Tochitura ardeleneasca 600 gr carne de porc (spata) , 4 carnati semiafumati, 2 cepe mari, 5 […]
  • Carnati de casaCarnati de casa Ingrediente Carnati de casa 2 kg carne de porc cu gasime, 3 kg carne de vita (pulpa), 2 kg sunca, 5 […]
  • CaltabosCaltabos Caltabosul este un aperitiv servit in special in perioada sarbatorilor de iarna. Se prepara din carne de […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress