Acasa / Retete culinare / Rulada cu crema de caise

Rulada cu crema de caise

Ingrediente Rulada cu crema de caise

Foaia de rulada: 6 albusuri, 6 linguri zahar, 9 linguri faina, 1/2 plic praf de copt, 1 praf de sare.

Crema: 1 borcan  dulceata de caise- 400 gr, 2 plicuri zahar vanilat, 2 linguri de amidon.

Preparare Crema de caise

  1. Dulceata de caise se pune in blender si mixam cca 30 sec. Se pune apoi  intr-o cratita pe foc si amestecam pana ajunge la punctul de fierbere. Se adauga amidonul dizolvat in 50 ml apa rece  amestecand continuu – crema  incepe sa se ingroase.
  2. Se ia de pe foc si se adauga vanilia. Se lasa cateva momente sa se racesca.

Preparare Rulada cu crema de caise

  1. Albusurile  impreuna cu zaharul se bat spuma . Se adauga faina amestecata cu praful de copt si sare apoi se amesteca usor.
  2. Compozitia formata se intinde pe o hartie de copt, dimensiune tava 30×30. Se coace la foc potrivit, pana devine aurie la baza.
  3. Se adauga peste suprafata ruladei un praf de faina, se intoarce cu fata in jos , pe un blat si se deprinde usor. Se aseaza din nou pe hartie, se umple cu crema de mai sus calduta si se lasa cca 10 min. Se ruleaza strans si se introduce la rece pentru 2-3 ore.
  4. Se portioneaza in felii potrivite si se serveste ca desert. Dupa preferinta poate fi decorata cu zahar farin.

Pofta Buna!

Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura cu branza dulcePrajitura cu branza dulce Ingrediente Prajitura cu branza dulce Foi :  3 oua, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, 13 linguri zahar, 15 […]
  • Tort cu mere si crema de zahar arsTort cu mere si crema de zahar ars Ingrediente Tort cu mere si crema de zahar ars Blat: 4 oua, 70 gr zahar, 100 gr faina, 1/2 plic praf de […]
  • Prajitura cu ciresePrajitura cu cirese Ingrediente Prajitura cu cirese 4 oua, 150 gr zahar, 100 ml ulei, 1/2 plic praf de copt , 180 gr faina, 1 […]
  • Prajitura NegresaPrajitura Negresa Ingrediente Prajitura Negresa Blat - 2 cani (cana 200 ml ) faina  tip 480 , 5 linguri zahar, 3 linguri […]
  • Prajitura cu gemPrajitura cu gem Ingrediente Prajitura cu gem 1 borcan cu gem de prune (400 gr),120 gr zahar tos, 500 grfaina , 250 gr unt […]
  • Cornulete cu gem si nucaCornulete cu gem si nuca Ingrediente Cornulete cu gem si nuca Aluat: 500 gr osanza (unt gras ), 600 gr faina , 2 oua, 30 ml zeama de […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress