Acasa / Retete culinare / Rosii la borcan

Rosii la borcan

Rosiile la borcan sunt ideale pentru mancarurile si tocanitele pe care le preparam in sezonul rece. In plus, sunt usor de preparat si nu necesita multe ingrediente. De fapt, ai nevoie doar de rosii, sare si apa. Insa, pentru un gust mai bun, mai poti adauga si putin busuioc uscat si cativa catei de usturoi tocati.

Aceste rosii la borcan sunt ideale pentru diverse mancaruri, tocanite, supe si ciorbe, dar si ca baza de sos pentru pizza.

Nu concep ciorba fara aceste rosii minunate in sezonul rece ! Sunt extrem de gustoase iar reteta este simpla si ieftina!

Ingrediente Rosii la borcan – 12 borcane (800 gr)

10 kg rosii ,  sare dupa gust, cateva fire patrunjel verde.





Spalam bine rosiile. Punem pe foc o cratita cu apa si se aduce in punctul de fierbere.

rosii la borcan 3

Se trec rosiile prin apa fierbinte cu ajutorul unei spumiere, se scot si se pun intr-o cratita cu apa rece.

rosii la borcan 4

Le decojim , le taiem felii si le trecem prin apa pentru a indeparta semintele.

rosii la borcan 1

Feliile de rosii se pun intr-un vas mai mare si presaram sare , dupa gust.

Le amestecam usor si le lasam 20 minute.

Se pun la borcane , apoi turnam zeama cat sa le acopere si sa nu depaseasca filetul.

La fiecare borcan am pus cate o frunzulita de patrunjel verde.

Inchidem ermetic cu capace si le sterilizam cca 30 minute, in baie de apa.

Dupa fierbere se acopera vasul ( in care am sterilizat borcanele) si se lasa pana ce apa se raceste complet.

rosii la borcan reteta

Sunt ideale pentru ciorbe si tocanite.

Pofta Buna!

Rosii la borcan, 3.6 out of 5 based on 14 ratings

Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
3.6 (14 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Bulion din rosiiBulion din rosii Ingrediente Rosii, sare grunjoasa, zahar Preparare Rosiile se spala, le taiem bucati mai mici apoi le dam […]
  • Varza murata de varaVarza murata de vara Si vara vrem sarmale cu varza murata , asa-i ? Am trecut la treaba si am obtinut in cateva zile o varza […]
  • Gem de capsuniGem de capsuni Gemul de capsuni este o adevarata delicatesa, putand fi consumat ca atare, cu biscuiti sau clatite, sau in […]
  • Varza murataVarza murata Varza murata este un ingredient de baza in bucataria romaneasca, fiind folosita pentru delicioase sarmale, […]
  • Zacusca de vineteZacusca de vinete Ingrediente Zacusca de vinete - 25 borcane 5 kg vinete coapte - curatate si scurse ,2 kg ardei copt si […]
  • Dulceata de mureDulceata de mure Ingrediente 2 kg mure, 2 kg zahar, 1.5 l apa. Preparare Murele se trec prin mai multe ape, nu se pun sub […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress