Acasa / Retete culinare / Retete traditionale / Rata cu portocale

Rata cu portocale

Ingrediente

2 pulpe de rata, 100 ml suc proaspat de portocale, 20 gr zahar, 2 portocale,50 gr unt, 10 ml coniac, piper, sare, verdeata

Preparare

Intr-o tigaie se adauga 25 gr unt si se pune la topit, se adauga pulpele de rata sarate si piperate dupa gust. Se prajesc usor pe ambele parti, se adauga sucul de portocale, coniacul si se lasa sa fiarba la foc mic.
Portocalele se curata de coaja, se taie rondele. Separat intr-o tigaie topim zaharul, adaugam untul apoi rondele de portocale, se lasa cateva momente la foc mic. Cand pulpele de rata sunt gata, se pun pe un platou iar alaturi adaugam portocalele cu sosul format de la pulpe. Se decoreza cu verdeata tocata marunt.

Servire

Se serveste calda, este un deliciu.
Rata cu portocale
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Pomana PorculuiPomana Porcului Ingrediente 1 kg carne porc (muschi, ceafa, pulpa), 2 verze murate, 200 gr tocanita de rosii , cimbru, […]
  • Zacusca dieteticaZacusca dietetica Zacusca de vinete cu ardei in varianta dietetica,  delicioasa si aspectuoasa , ideala pentru cei care tin […]
  • Varza murata cu ciolanVarza murata cu ciolan Cea mai buna combinatie - varza murata de vara cu ciolan de porc. Un preparat delicios si extrem de […]
  • Mancare de praz cu pui si maslineMancare de praz cu pui si masline Cei care apreciaza gustul prazului vor fi incantati sa preparare aceasta mancarica de praz cu pui si […]
  • Boabe de Porumb FierteBoabe de Porumb Fierte Porumbul poate fi consumat si altfel decat fiert, cu sare. O modalitate inedita de a consuma ceca mai […]
  • TocineiTocinei Ingrediente 500 gr cartofi, 2 oua, sare, piper, ulei sau untura pentru prajit. Preparare Cartofii se […]




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress