Purcel la cuptor

Ingrediente

1 purcel de lapte intreg, cu tot cu cap (3-4 kg)
– 150 g untura
– 6 catei de usturoi
– 4 mere rosii
– 2 gutui coapte bine
– apa
– bors
– vin alb
– cimbru
– sare si piper

Preparare

Purcelul, gata curatat de intestine, parlit si spalat, se spala bine in apa rece.
Se freaca purcelul de lapte foarte bine cu malai si sare, se clateste in mai multe ape reci, dupa care se scurge bine de apa si sde lasa putin sa se zvante afara, la aer rece.
Saram si piperam purcelul in interior, il freacam cu cimbru si usturoiul facut pasta, si il asezam cu picioarele indoite, pe un gratar, intr-o tava incapatoare. In gura purcelului se pune un mar rosu.
Se unge bine purcelul cu unt si untura (ulei) si se asaza in tava. In tava se adauga jumatate ceasca de apa, vin alb, bors, grasime si felii de mere si gutui. Se introduce tava la cuptor, la foc potrivit. Din cand in cand, se unge purcelul cu sosul din tava si se lasa la fript pana cand capata o crusta crocanta si o culoare aurie.
Purcel la cuptor
Purcel la cuptor, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
5.0 (1 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Purcel de lapte la cuptorPurcel de lapte la cuptor Ingrediente1 purcel de lapte intreg cu tot cu cap (3-4 kg) - 150 g untura - 6 catei de usturoi - 4 mere […]
  • Tochitura munteneascaTochitura munteneasca Ingrediente Tochitura munteneasca 1 kg carne de porc( macra), 50 ml ulei, 100 ml apa ,10 catei  usturoi, […]
  • Stelutele CraciunuluiStelutele Craciunului Ingrediente2 galbenusuri, 1 pachet de unt, 1 plic de praf de copt, 200 gr zahar farin, faina cat cuprinde, […]
  • Ceafa de porc la cuptorCeafa de porc la cuptor Carnea de porc este una dintre preferatele romanilor, fiind gustoasa si foarte versatila. Ceafa de porc in […]
  • Ciorba de vitaCiorba de vita Ciorba de vita este gustoasa si usor de preparat, ideala pentru mesele linistite in familie. Pentru aceasta […]
  • MamaligaMamaliga Mamaliga este unul dintre preparatele nelipsite de pe mesele romanilor, in combinatie cu sarmale, tocanite […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress