Acasa / Retete culinare / Retete traditionale / Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Ingrediente

Umplutura:
1 dovleac placintar, 4 linguri cu zahar, 20 gr unt, 1 lingurita scortisoara,
Foi: 1 pachet unt (250g), 100 gr zahar, 150 ml apa, 1 praf de copt, 1/2 lingura otet, un praf de sare, faina cat cuprinde.

Preparare

Prima data pregatim umplutura: dovleacul se taie bucati, usor, se curata de coaja, se spala, apoi se da pe razatoare. Se pune apoi intr-o cratita cu unt, se adauga zaharul si se caleste la foc mic, amestecand din cand in cand. Se lasa pe foc pana scade zeama iar la final se adauga scortisoara.

Foile: Se omogenizeaza untul alifiat cu zahar, apoi adaugam apa, praful de copt stins in otet si sarea, iar la final se adauga faina. Se framanta bine pana se desprinde de maini.
Se imparte aluatul in doua parti egale si se intind doua foi. Tava se unge cu ulei, si se tapeteaza cu hartie de copt.

Se pune prima foaie, apoi compozitia de dovleac si cea da-a doua foaie. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se baga tava in cuptorul preincalzit, pe gratarul din mijloc, la foc mediu. Se lasa pana se rumeneste putin deasupra, cca 45 min.
Se lasa placinta la racit in tava, apoi se taie si se pudreaza cu zahar pudra.

Servire

Se serveste rece.
Placinta cu dovleacPlacinta cu dovleacPlacinta cu dovleacPlacinta cu dovleacPlacinta cu dovleacPlacinta cu dovleacPlacinta cu dovleacPlacinta cu dovleacPlacinta cu dovleac
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Stelutele CraciunuluiStelutele Craciunului Ingrediente2 galbenusuri, 1 pachet de unt, 1 plic de praf de copt, 200 gr zahar farin, faina cat cuprinde, […]
  • Saramura de pesteSaramura de peste O reteta cu arome de vara ! Cea mai buna saramura de peste , reteta este simpla si extrem de […]
  • Oua vopsite de PasteOua vopsite de Paste Ingrediente Oua vopsite de Paste oua, vopsea de oua, otet, ulei Mod de preparare Oua vopsite de […]
  • Varza murata cu ciolanVarza murata cu ciolan Cea mai buna combinatie - varza murata de vara cu ciolan de porc. Un preparat delicios si extrem de […]
  • Gulas de cartofi cu afumaturaGulas de cartofi cu afumatura Ingrediente500 g afumatura 3 cepe medii sare, piper 1-2 linguri de boia dulce maghiran, chimen […]
  • Muschi de porc cu boia (afumat)Muschi de porc cu boia (afumat) Romanii sunt mari amatori de carne,  in special de carne de porc, astfel ca o reteta de muschi de porc cu […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress