Acasa / Retete culinare / Retete traditionale (pagina 4)

Retete traditionale

Oua vopsite de Paste

Ingrediente Oua vopsite de Paste oua, vopsea de oua, otet, ulei Mod de preparare Oua vopsite de Paste Spalam  bine fiecare ou cu apa calda si detergent , apoi le clatim. Ouale se pun intr-o oala  cu multa apa rece, adaugam  un praf de sare si lasam  sa fiarba la ...

Citeste »

Slanina afumata

Ingrediente Slanina afumata slanina proaspata de porc, saramura (1 l apa = 100 gr sare ) , piper, usturoi. Mod de preparare Slanina afumata Slanina se taie fasii , cca 10-15 cm latime de 3-4 cm grosime. Saramura se formeaza prin fierberea apei cu sare si piper. Peste saramura se ...

Citeste »

Tochitura munteneasca

Ingrediente Tochitura munteneasca 1 kg carne de porc( macra), 50 ml ulei, 100 ml apa ,10 catei  usturoi, sare si piper , dupa gust, 1 lingurita boia de ardei dulce. Mod de preparare Tochitura munteneasca Carnea se taie in bucati si se pune la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. ...

Citeste »

Muschi de porc afumat

Ingrediente Muschi de porc afumat 1 muschi de porc proaspat  cca 1-2 kg portionat in bucati potrivite cca 25 cm lungime, 2 linguri de sare grunjoasa, 1/2 lingurita de piper, 10 catei de usturoi, 2 fire de cimbru, 50 ml apa rece. Preparare Se obtine un amestec din sare, piper, ...

Citeste »

Platou traditional cu aperitive

Ingrediente Platou traditional Toba de porc – reteta aici Caltabos – reteta aici Lebar – reteta aici 1 ceapa rosie, salata verde Decor: stelute din morcovi, frunze de patrunjel Mod de preparare Pe un platou din lemn se aseaza salata verde. Toba de porc, caltabosul si lebarul se taie dupa ...

Citeste »

Carnati afumati

Ingrediente Carnati afumati Carnati de casa- Reteta aici Mod de preparare Carnatii proaspeti dupa ce au fost umpluti se lasa  48 de ore la zvantat agatati pe o bara din lemn. Se pun la afumat cu lemn de fag. Se lasa la afumare cca 2-3 zile . Carnatii  afumati se ...

Citeste »

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress