Acasa / Retete culinare / Retete traditionale / Iahnie de fasole cu afumatura

Iahnie de fasole cu afumatura

Ingrediente

300 gr fasole, 2-3 linguri ulei, 1 ceapa, afumatura (cirnacior, kaiser, ciolan sau costita afumata, la alegere), delikat, 3 linguri bulion

Preparare

Se pune la fiert fasolea, inmuiata cu o seara inainte (daca nu e inmuiata din timp fierbe mai greu). Dupa aprox. 30 de minute, se adauga afumatura (daca e ciolan afumat, se pune la fiert inca de la inceput). Se taie ceapa solzisori, se caleste in ulei si cind fasolea e aproape fiarta, se adauga ceapa, cu uleiul si cu bulionul. Dupa gust, delikat. Se fierbe pina ce fasolea e bine fiarta, dar atentie: cind se amesteca in oala, sa nu se sfarime boabele.
Se serveste presarata cu ciolan prajit si patrunjel.

Servire

Se serveste calda.
Iahnie de fasole cu afumatura
Rate this post
Voteaza
starshiners.ro

Vezi si alte retete delicioase

  • Ciulama de ciuperciCiulama de ciuperci Ingrediente1 kg ciuperci, 50 gr unt, 30 gr faina, sare, piper. PreparareSe spala ciupercile si se taie in […]
  • Compot de prune uscateCompot de prune uscate Ingrediente300 gr prune uscate, 1-1,200 l apa, 200 gr zahar, 1 lamaie, vanilie.PrepararePrunele uscate se […]
  • COLIVACOLIVA Ingrediente1 kg arpacas 4,5 l apa 500gr zahar esenta de rom 200g biscuiti nuca macinata nuca de […]
  • Varza murataVarza murata Varza murata este un ingredient de baza in bucataria romaneasca, fiind folosita pentru delicioase sarmale, […]
  • Cartofi noi cu smantana si mararCartofi noi cu smantana si marar Ingrediente1 kg cartofi noi, smantana, 100 ml ulei, sare, marar.PreparareCartofii se spala, se curata bine. […]
  • Tochitura munteneascaTochitura munteneasca Ingrediente Tochitura munteneasca 1 kg carne de porc( macra), 50 ml ulei, 100 ml apa ,10 catei  usturoi, […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress