Acasa / Retete culinare / Retete traditionale / Compot de prune uscate

Compot de prune uscate

Ingrediente

300 gr prune uscate, 1-1,200 l apa, 200 gr zahar, 1 lamaie, vanilie.

Preparare

Prunele uscate se spala in apa calda de doua ori. Intr-o cratita punem apa la fiert, adaugam zaharul si lasam sa dea in clocot. Dupa 5 min de fierbere adaugam prunele si lasam sa mai fiarba inca 5 minute. Se adauga vanilia si cateva picaturi de zeama de lamaie. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Cantitatea de zahar poate fi marita in functie de preferinta.

Servire

Se serveste rece.
Compot de prune uscateCompot de prune uscateCompot de prune uscate
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Chiselita de pruneChiselita de prune Ingrediente 500 gr prune, 1 l apa, zahar, 20 gr malai Preparare Se aleg prune bine coapte, se spala si se […]
  • Fasole cu carnati de casaFasole cu carnati de casa Ingrediente1 kg fasole, 1 ceapa, cimbru, sare, 100 ml ulei, 40 ml bulion, 500 gr carnati de casa.PreparareSe […]
  • Toba de porc traditionalaToba de porc traditionala In sezonul rece, de sarbatorile de iarna, unul dintre cele mai apreciate aperitive ale romanilor este toba […]
  • Ciulama de ciuperciCiulama de ciuperci Ingrediente1 kg ciuperci, 50 gr unt, 30 gr faina, sare, piper. PreparareSe spala ciupercile si se taie in […]
  • Costita de porc cu fasoleCostita de porc cu fasole Ingrediente 1 kg fasole boabe, 800 gr costita cu os, 6 rosii, marar verde, sare si piper dupa gust , 5 […]
  • Ciorba de cartofi cu afumaturaCiorba de cartofi cu afumatura Ingrediente 8 cartofi, 1 coasta afumata ( 800 gr), 1 morcov, 1 ceapa, 1 telina mica, 3 rosii proaspete, […]




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress