Acasa / Retete culinare / Retete traditionale / Chiselita de prune

Chiselita de prune

Ingrediente

500 gr prune, 1 l apa, zahar, 20 gr malai

Preparare

Se aleg prune bine coapte, se spala si se pun la fiert intr-o cratita cu apa. Cand incep sa fiarba si sa se inmoaie, se trec prin strecuratoare. In compozitia obtinuta se adauga 60 gr zahar ,malaiul si se pune din nou la fiert. Se amesteca bine si se lasa sa mai fiarba 5-10 minute. Zaharul poate fi inlocuit de miere.

Servire

Se serveste calda sau rece.
Chiselita de pruneChiselita de pruneChiselita de pruneChiselita de prune
Rate this post
Voteaza
starshiners.ro

Vezi si alte retete delicioase

  • Compot de prune uscateCompot de prune uscate Ingrediente300 gr prune uscate, 1-1,200 l apa, 200 gr zahar, 1 lamaie, vanilie.PrepararePrunele uscate se […]
  • BulzBulz Un preparat al vacantelor din copilarie, bulzul este indragit in special de cei mici, datorita […]
  • Varza murataVarza murata Varza murata este un ingredient de baza in bucataria romaneasca, fiind folosita pentru delicioase sarmale, […]
  • Boabe de Porumb FierteBoabe de Porumb Fierte Porumbul poate fi consumat si altfel decat fiert, cu sare. O modalitate inedita de a consuma ceca mai […]
  • MuceniciMucenici Ingrediente 1 pliculet drojdie, un praf de sare, 200 ml apa calduta, 50 gr zahar, 100 gr miere, 2 plicuri […]
  • Tocanita de rosiiTocanita de rosii Ingrediente5 rosii, 1 ceapa, 5 catei de usturoi, patrunjel, sare, 100 ml ulei.PreparareRosiile se oparesc […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress