Acasa / Retete culinare / Retete inghetata

Retete inghetata

Inghetata de cirese

Ingrediente Inghetata de cirese 400 ml smantana pentru frisca, 200 ml lapte condensat, 1 lingurita lichior de cirese, 200 gr cirese, 50 gr zahar. Preparare Inghetata de cirese Ciresele se spala si  se curata de samburi. Se pun intr-un bol impreuna cu zaharul. Smantana se mixeaza pana obtinem  frisca . ...

Citeste »

Inghetata cu iaurt

Ingrediente Inghetata cu iaurt 300 ml smantana pentru frisca ,  100 ml iaurt de baut “La Colline” , 2 plicuri zahar vanilat, 4 linguri  cu miere, 100 gr zahar pudra. Decor: miere, anason stelat Preparare Ingheatata cu iaurt Smantana se mixeaza cu zaharul pudra  , apoi se adauga iaurtul , ...

Citeste »

Tort de inghetata cu zmeura

Ingrediente 1 kg inghetata de vanilie reteta aici , 200 ml sirop de zmeura, Decor: zmeura, frunze prospete de menta Mod de preparare Intr-o forma rotunda se pune 100 ml sirop de zmeura, se adauga usor compozitia de inghetata. Din  loc  in loc  prin compozitia de ingheteta  se face spatiu ...

Citeste »

Inghetata de visine

Ingrediente 300 ml apa, 200 gr zahar, 300 gr visine , zeama de la o lamaie Mod de preparare Intr-o cratita se pun la fiert zaharul si apa ,  la foc mediu pentru cca 10 min. Siropul format se lasa sa se racesca complet. Visinele se pun in blender pentru ...

Citeste »

Inghetata de ciocolata

Ingrediente 400 ml sodou de vanilie, 400 gr frisca batuta, 150 gr ciocolata Mod de preparare Ciocolata se topeste pe baie de abur , apoi se amesteca cu sodoul , reteta  aici . Se lasa sa se racesca , apoi se introduce la frigider cca 30 min. Frisca batuta se ...

Citeste »

Inghetata de vanilie

Ingrediente 500 ml sodou de vanilie, 500 gr frisca batuta. Mod de preparare Se pregateste sodoul , reteta  aici apoi se pune la rece. Frisca batuta se amesteca cu sodoul rece si amestecam usor prin rasturnare. Se pune imediat in caserole la congelator. Se decoreaza cu fructe.  

Citeste »

Inghetata cu capsuni

Ingrediente Inghetata cu capsuni 400 ml smantana pentru frisca,  2 galbenusuri, 100 ml lapte, 200 gr zahar, 400 gr capsuni, 1 lingurita esenta vanilie. Mod de preparare Intr-un vas punem galbenusurile, zaharul, lapte si omogernizam. Vasul se pune pe baie de abur si amestecam pana ce compozitia are o consistenta ...

Citeste »

Inghetata Caramel

Ingrediente 4 galbenusuri, 350 gr frisca vegetala, 50 gr smantana dulce 32%  grasime, 300 ml lapte, 350 gr zahar, 2 plicuri de zahar vanilat. Mod de preparare Intr-o cratita se pun  200 gr zahar la caramelizat , cand devine roscat -maroniu se adauga 150 ml lapte, amestecam, apoi se lasa ...

Citeste »

Inghetata de mure

Ingrediente 500 ml frisca din smanatana , 2 galbenusuri, 100 ml lapte, 200 gr zahar, 300 gr mure , Decor: mure, frunze menta Preparare Intr-un vas se omogenizeaza galbenusurile, zaharul, lapte Vasul se pune pe baie de abur si lasam pana se ingroasa amestecand continuu. Cand compozitia s-a ingrosat se ...

Citeste »

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress