Acasa / Retete culinare / Retete de mancare / Tochitura de porc

Tochitura de porc

Ingrediente

700 gr carne de porc, organe de porc (2 rinichi , 1 inima) 1 ceapa, 100 ml ulei, 1 ardei capia rosu, 200 ml vin rosu, 50 ml bulion, piper, sare, patrunjel verde.

Preparare

Carnea si organele de porc, se spala , se taie cuburi si se pun in apa clocotita cca 5 min. Se trec prin apa calduta, si le punem intr-un vas cu apa fiarta. Se lasa sa fiarba cca 10-15 min la foc mic. Separat intr-o tigaie adanca se pune uleiul la incins, se adauga ceapa tocata marunt si lasam sa se caleasca. Se adauga carnea si organele taiate cubulete ,scurse de apa, ardeiul tocat fasiute. Se pune capacul la tigaie si lasam la foc mic sa se inabuseasca bine. Spre final adaugam bulionul si vinul. Lasam sa fiarba pana se formeaza sosul, apoi presaram sare si piper dupa gust. Cand este gata se ia tigaia de pe foc apoi adaugam patrunjelul tocat marunt.

Servire

Se serveste cu mamaliguta.
Tochitura de porcTochitura de porc
Tochitura de porc, 4.7 out of 5 based on 9 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.7 (9 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Gulii umplute cu carne la cuptorGulii umplute cu carne la cuptor Ingrediente Gulii umplute cu carne la cuptor 4 gulii, 300 gr  carne tocata, 20 gr orez, 1/2  ceapa, 1 […]
  • Ciorba taraneascaCiorba taraneasca Mari consumatori de ciorba, romanii cu siguranta vor aprecia aceasta ciorba taraneasca cu carne de porc. Se […]
  • Tochitura munteneascaTochitura munteneasca Ingrediente Tochitura munteneasca 1 kg carne de porc( macra), 50 ml ulei, 100 ml apa ,10 catei  usturoi, […]
  • Pulpa de porc impanata cu usturoiPulpa de porc impanata cu usturoi Ingrediente Pulpa de porc impanata cu usturoi 1,200-1,500 kg pulpa de porc, 10 catei usturoi, 1/2  […]
  • Sarmalute in foi de varza dulceSarmalute in foi de varza dulce Ingrediente 25 buc- Sarmalute in foi de varza dulce 1 varza mare -proaspata, 1 crenguta de cimbru uscat, […]
  • Ciorba de porc cu ouCiorba de porc cu ou Ingrediente Ciorba de porc cu ou 1 kg coasta de porc afumata , 1 ceapa, 1 morov, 1 radacina de telina, 4  […]

2 comentarii

  1. Imi cer scuze pentru parerea mea,am tot respectul pentru fiecare in ceea ce face,dar tochitura inseamna carne topita,in nici un caz cu bulion,ceapa sau ardei care aduce a tocana;doar daca sunteti de prin ardeal,banat…ca in moldova sub nici o forma nu arata asa o tochitura;o zi buna!!

    VA:F [10.0.0_1159]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Lubita, exact asta gandeam si eu acu 1 minut.Chiar vreau sa caut sa vad daca a postat careva adevarata reteta de tochitura asa cum am mincat prin ’74 la Galati,cred ca Restaurantul se numea Miorita.Si a fost super tare as vrea sa vad reteta de tochitura moldoveneasca.O zi buna tuturor!

      VA:F [10.0.0_1159]
      Rating: 0 (from 0 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress