Acasa / Retete culinare / Retete de mancare / Tocanita de rosii cu muschiulet de porc

Tocanita de rosii cu muschiulet de porc

Tocanita, o mancare preferata de romani datorita gustului bun si sosului gustos, este ideala pentru un pranz consistent in familie. Se prepara usor, cu ingrediente simple, la indemana oricui. Ai nevoie de muschi de porc, rosii, de preferat din mai multe sortimente pentru un plus de gust si culoare,  morcovi, pastarnac, ceapa si condiment dupa gust.

La final, dupa ce este scoasa din cuptor, tocanita de rosii cu muschiulet de porc se presara cu marar proaspat tocat. Aceasta tocanita se poate servi cu piure sau mamaliguta calda cu mujdei de usturoi.

Ingrediente Tocanita de rosii cu muschiulet de porc -4 portii

2 buc muschiuleti de porc , 1 morcov, 6 rosii mari – decojite si fara seminte , 1 ceapa, 1 pastranc, 5 linguri ulei,  sare si piper dupa gust, 1 legatura marar.




Preparare Tocanita  de rosii cu muschiulet de porc

  1. Muschiuletul  de porc se taie  in felii potrivite .
  2. Intr-o cratita se incinge uleiul, adaugam carnea si o prajim cateva minute pana incepe sa se rumeneasca usor.
  3. Se scoate carnea intr-un vas si se pastreaza la cald.
  4. In grasimea ramasa adaugam legumele ( ceapa , morcovul si pastarnacul ) tocate marunt si se calesc cca 8-10 min, la foc mediu.
  5. Dupa acest timp adaugam rosiile taiate felii , 100 ml apa calda si lasam sa fiarba inabusit cca 5 min.
  6. Se adauga  carnea, sarea si piperul  si se continua fierberea (cu capac) pentru inca 20 min, la foc mic.
  7. Cand este gata se adauga mararul taiat marunt si se serveste.

Pofta Buna!

mancare de rosii cu muschiulet de porc
Tocanita de rosii cu muschiulet de porc, 3.5 out of 5 based on 17 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
3.5 (17 voturi)

Vezi si alte retete delicioase

  • Tocanita de ciuperci cu legumeTocanita de ciuperci cu legume O mancare ideala pentru perioadele de post si nu numai, tocanita de ciuperci cu legume este gustoasa si usor […]
  • Mancare de conopida cu ciuperciMancare de conopida cu ciuperci Ingrediente 1 kg conopida, 200 gr ciuperci  proaspete, 100 gr unt, 50 gr faina, 500 ml lapte, sare si piper […]
  • Cartofi cu sos de rosiiCartofi cu sos de rosii Ingrediente 6 cartofi mari Sos: 4 rosii,50 ml ulei, 1 ceapa, 4 catei usturoi, 10 gr zahar, sare, piper, […]
  • Supa-crema de dovleceiSupa-crema de dovlecei O supa revigoranta si gustoasa este supa crema de dovlecei, o alegere inspirata, in special in perioada […]
  • Sfecla rosie pentru iarnaSfecla rosie pentru iarna Sfecla rosie este o legume savuroasa, in special atunci cand este murata sau adaugata in diverse preparate, […]
  • Pate de naut cu susanPate de naut cu susan Nautul este o leguminoasa plina de fibre, vitamine si minerale esentiale pentru organismul uman. In plus, […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress