Acasa / Retete culinare / Retete de mancare / Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Ingrediente

16 foi de vita, 600 gr carne tocata, 1 legatura de marar, sare, piper, 2 cepe, 30 m ulei, 40 gr gris.
Sos: 2 morcovi, rosii cherry, piper verde, 40 ml ulei, 1 ceapa.
Decor: marar verde.

Preparare

Foile de vita se spala si se opresc in apa fierbinte cu sare cca 3 minute. Se scot apoi intr-o strecuratoare si se lasa la racit.
Separat formam umplutura: intr-o tigaie se pune uleiul la incins, adaugam ceapa taiata rondele si lasam sa se caleasca pana devine sticloasa. Se ia tigaia de pe foc si adeaugam carnea tocata, sare , piper macinat dupa gust, grisul, si mararul tocat marunt. Se amesteca pana obtinem o compozitie omogena. pe fiecare foaie de vita punem umplutura si rulam. Eu am incercat ca toate sarmalutele sa aiba aceasi dimensiune, este mai estetic. Intr-un vas termorezistent am format un pat din ceapa, morcovi taiate rondele, rosiile decojite si taiate in doua parti, ulei, piper verde boabe, sare. Se pun sarmalutele una langa alta pe 2 randuri. Se adauga peste cat sa le acopere apa fierbinte si se introduc la cuptor. Se mai adauga apa daca
este nevoie, astfel incat sarmalutele sa fie acoperite cu sos. Sunt gata cand carnea a fiert si sosul a scazut. Se adauga la final marar tocat marunt.

Servire

Se servesc calde cu sos si smantana.
Sarmalute in foi de vitaSarmalute in foi de vitaSarmalute in foi de vitaSarmalute in foi de vitaSarmalute in foi de vitaSarmalute in foi de vitaSarmalute in foi de vita
5 (100%) 1 voturi
Voteaza
starshiners.ro

Vezi si alte retete delicioase

  • Frunze de vita de vie pentru iarna, la congelatorFrunze de vita de vie pentru iarna, la congelator Ingrediente Frunze de vita de vie pentru iarna, la congelator 60 frunze de vita de vie, apa, 2  pungi […]
  • Cartofi cu carnati la cuptorCartofi cu carnati la cuptor Atunci cand esti in pana de idei in ceea ce priveste meniul zilnic, noi iti propunem o reteta pe cat de […]
  • Ciuperci cu smantanaCiuperci cu smantana Ingrediente - Ciuperci cu smantana 500 gr ciuperci proaspete, 50 ml ulei, 200 gr smantana, 40 gr faina, 1 […]
  • Dovlecei umpluti cu carneDovlecei umpluti cu carne Ingrediente Dovlecei umpluti cu carne 300 gr carne tocata amestec (porc si vita), 4 dovlecei, 1 ceapa, 2 […]
  • Ardei umplutiArdei umpluti Ingrediente Ardei umpluti 6 buc ardei gras . Pentru umplutura - 300 gr carne tocata amestec vita si porc , […]
  • Ciuperci umplute cu spanacCiuperci umplute cu spanac Pentru aperitive si garnituri, ciupercile umplute cu spanac sunt o alegere potrivita. Sunt usor de pregatit, […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress