Acasa / Retete culinare / Retete de mancare / Piept de pui cu legume coapte si orez

Piept de pui cu legume coapte si orez

Ingrediente

1 piept de pui, legume (rosii, vinete, ardei, ceapa rosie, dovlecel), 300 gr orez, sare, piper, 130 ml ulei.

Preparare

Primul pas in realizarea acestui preparat este sa fierbem orezul impreuna cu 700 ml apa sau supa de oase, sare si 50 ml ulei. Se fierbe la foc mic , pe parcursul fierberii daca este nevoie se mai adauga apa fierbinte. Cand este gata se lasa la rece. O tigaie teflonata se pune pe flacara, se adauga legumele taiate marunt dupa preferinta si se lasa la copt, se amesteca usor din cand in cand pana ce acestea capata o crusta usoara si se coc.
Intr-o tigaie se pune la prajit in restul de ulei pieptul de pui taiat fasii, dupa prajire trebuie sa aiba o culoare aurie uniforma.Orezul fiert se pune intr-un vas din Yena, se adauga deasupra legumele coapte, piper dupa gust, pieptul de pui parjit si un sote din 2 rosii decojite si 30 ml ulei. Se introduce la cuptor pentru 30 minute. Cand este gata se pune pe platou alaturi de verdeata.

Servire

Se serveste cald.
Piept de pui cu legume coapte si orezPiept de pui cu legume coapte si orezPiept de pui cu legume coapte si orezPiept de pui cu legume coapte si orezPiept de pui cu legume coapte si orezPiept de pui cu legume coapte si orezPiept de pui cu legume coapte si orezPiept de pui cu legume coapte si orezPiept de pui cu legume coapte si orezPiept de pui cu legume coapte si orezPiept de pui cu legume coapte si orezPiept de pui cu legume coapte si orezPiept de pui cu legume coapte si orez
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Chiftelute cu piure de cartofiChiftelute cu piure de cartofi Ingrediente 1 kg carne de pui tocata, 2 cepe, 100 ml apa, sare, verdeata, 2 oua, 200 gr faina, 300 gr […]
  • Chiftelute in sos de smantanaChiftelute in sos de smantana Ingrediente Chiftelute:1 kg carne vita si porc tocata, 2 cepe, 100 ml apa, sare, verdeata, 2 oua, 200 gr […]
  • Coq au vin ( cocos in vin)Coq au vin ( cocos in vin) Reteta Coq au Vin ,  sau cocos in vin , este o mancare clasica frantuzeasca cu vechime , usoara si  […]
  • Pui cu usturoi Pui cu usturoi Ingrediente 1 pui de 1,5 kg, 1 capatana de usturoi, sare, 100 ml ulei, verdeata. Preparare Puiul se […]
  • Mancare de vinete cu maslineMancare de vinete cu masline Ingrediente Mancare de vinete cu masline 3 vinete potrivite ( cca 1 kg), 2 cepe, 30 masline, 5 rosii, 1 […]
  • Musaca de dovleceiMusaca de dovlecei Ingrediente 3 dovlecei tineri, 4 rosii, 300 gr carne tocata de porc, 50 gr orez, 40 ml ulei, patrunjel […]




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress