Ostropel de pui

Ingrediente  Ostropel de pui

1 kg  carne de pui (pulpe , piept ), 2 buc ceapa, 1 ardei  gogosar, 5 rosii mari (pulpa), 5 catei usturoi, 5 linguri ulei, 200 ml vin alb demisec , sare, piper, 1 legatura patrunjel proaspat .




Mod de preparare  Ostropel de pui

  1. Carnea se portioneaza si se presara cu sare si piper.
  2. Uleiul se incinge si prajim carnea , cca 5 minute pe fiecare parte.
  3. Adaugam vinul si lasam sa fiarba inabusit,  cca 10 min.
  4. Se scoate carnea  iar in grasimea ramasa adaugam ceapa si ardeiul tocate marunt.
  5. Se calesc pana se inmoaie apoi adaugam pulpa de rosii.
  6. Se lasa sa fiarba pana scade sosul , cca 10-12 min.
  7.  Se adauga carnea in sos , adaugam 150 ml apa calda si usturoiul pisat.
  8. Se lasa sa fiarba la foc mic pana carnea este facuta si sosul a scazut.
  9. Se adauga patrunjel verde taiat marunt.

Se serveste cu mamaliguta.

Pofta buna!

ostropel de pui
Rate this post
Voteaza
 

Vezi si alte retete delicioase

  • Ciorba de pui cu salata verdeCiorba de pui cu salata verde Ingrediente Ciorba de pui cu salata verde 1 kg carne de pui ( aripioare + tacam), 1 ceapa, 1 morcov, 2 […]
  •  Muschiulet de porc la tigaie Muschiulet de porc la tigaie Ingrediente  Muschiulet de porc la tigaie 1 muschiulet de porc (de cca 700 gr), 100 ml ulei, sare si piper […]
  • Pui cu cartofi si ceapa la cuptorPui cu cartofi si ceapa la cuptor Puiul cu cartofi si ceapa la cuptor reprezinta un preparat satios si gustos, ideal atat pentru mesele […]
  • Stufat de puiStufat de pui Primavara aduce cu ea in piete tarabe pline de verdeturi, urzici, loboda si alte trufandale proaspete, care […]
  • Supa-crema de dovleceiSupa-crema de dovlecei O supa revigoranta si gustoasa este supa crema de dovlecei, o alegere inspirata, in special in perioada […]
  • Pulpe de pui cu ceapa si cartofiPulpe de pui cu ceapa si cartofi Pulpele de pui cu ceapa si cartofi la cuptor sunt foarte gustoase si usor de pregatit, pentru o masa cu […]

1 Comentariu

  1. Eu pun ingredientele în altă ordine:
    1. prăjesc puiul și apoi îl scot
    2. călesc ceapa și jumătate de căpățână de usturoi (usturoiul e bine să fie cât mai mult)
    3. adaug
    -gogoșar sau ardei capia sau pastă de ardei tocat cu gogoșar
    -roșii tăiate mărunt (sau o conservă de roșii decojite),
    -o lingură de bulion,
    -un praf de zahăr
    – 1 pahar de vin alb
    – o cană de apă caldă
    – dafin
    – piper verde zdrobit
    – puiul prăjit
    4. După ce puiul a fiert și sosul a scăzut, cu 2 minute înainte să sting focul, adaug și cealaltă jumătate de căpățână de usturoi dată prin răzătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress