Acasa / Retete culinare / Retete de mancare / Limba cu ciuperci

Limba cu ciuperci

Ingrediente

1 limba de vita proaspata cca 500-700 gr , 400 gr ciuperci, 3  buc ceapa ,  2 morcovi, 4 rosii proaspete, 50 ml vin,  80 ml ulei, sare si piper dupa gust , 1 legatura de patrunjel proaspat, 1 lamaie, 100 ml supa.

Mod de preparare

  1. Limba se spala bine cu o perie  si se pune int-o oala cu apa la fiert in apa rece , impreuna cu o lingurita de sare, pentru a se aduna spuma .
  2. Pentru a fi mai gustoasa se fierbe in apa cu zarzavat , eu am pus 1 ceapa si 1 morcov. O parte din zeama in care a fiert se intrebuinteaza la sos. Durata de fierbere variaza de la 1 ora si 30 min la 2 ore si 30 min , in functie de varsta animalului.
  3. Se fierbe tot timpul la foc mic, pentru a-si pastra suculenta si a nu se tulbura supa. Zarzavatul se adauga cand supa clocoteste.
  4. Limba este fiarta suficient, daca furculita intra cu usurinta in ea , iar pielita care o acopera se desprinde imediat. Limba se se scoate din supa, se curata de pielita cat este fierbinte , se taie felii , apoi se pune iar in supa pana la folosire, in cazul nostru pana pregatim  sosul.
  5. Ceapa (2 buc) se taie marunt iar morcovul(1 buc) rondele , se calesc in ulei cca 2 min.
  6. Se adauga ciupercile proaspete, bine spalate si taiate in felii mari, piper, sare. Se lasa pe foc cca 8 minute la foc potrivit. Se adauga rosiile taiate cubulete , amestecam si lasam pe foc cateva minute. Se adauga vinul, supa, feliile de limba  si lasam sa fiarba cca 10 min la foc mic.
  7. Se adauga sare si piper dupa gust, patrunjel proaspat tocat marunt.

Se serveste cu lamaie , dupa preferinta lamaia se taie felii si se introduce odata cu feliile de limba in sos. Este un preparat deosebit, merita incercat 🙂

Pofta Buna!


3 (60%) 1 voturi
Voteaza
 

Vezi si alte retete delicioase

  • Muschiulet de porc cu ciuperci si sos de rosii!Muschiulet de porc cu ciuperci si sos de rosii! Ingrediente Muschiulet de porc cu ciuperci si sos de rosii 1 muschiulet de porc - cca 450 gr, 400 gr […]
  • Limba cu smantanaLimba cu smantana Ingrediente 1 limba de vita proaspata cca 500-700 gr , 50 gr faina, 60 gr unt, 700 ml supa in care a fiert […]
  • Ficatei de pui in sos dulceFicatei de pui in sos dulce Ingrediente – Ficatei in sos 500 gr ficatei de pui, 60 ml ulei, 200 ml lapte, 50 ml vin alb sec,  1 ceapa, […]
  • Ficatei de pui cu ceapaFicatei de pui cu ceapa Stiai care este rolul laptelui in retetele cu ficat? Ei bine, laptele ajuta la extragerea toxinelor din […]
  • Dovlecei umpluti cu ciuperciDovlecei umpluti cu ciuperci Ingrediente 3 dovlecei proaspeti Umplutura: 50 gr orez, 200 gr ciuperci, 1 ceapa mare, 50 ml ulei, 50 gr […]
  • Tocanita de ciuperci Tocanita de ciuperci Ingrediente 500 gr ciuperci proaspete, 1 ceapa, 30 ml ulei,1 lingurita de boia ardei dulce, 4 catei de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress