Ficatei de pui cu usturoi

Ficatei de pui cu usturoi
Ingrediente:

600 gr ficatei de pui, 1 capatana de usturoi, sare si piper dupa gust, 2 linguri ulei de masline, 1/2 lingurita boia de ardei dulce, 1/4 lingurita de cimbru uscat,  busuioc proaspat  (pentru decor),  zeama de lamaie (optional, pentru servit).

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

3

5/5 - (50 votes)

Ficatei de pui cu usturoi, o reteta rapida, un preparat delicios si satios.  Sunt foarte gustosi  alaturi de legume coapte in tava,  garnitura de piure de cartofi, orez sau salata proaspata.

Ficatei de pui cu usturoi

 

Spalam bine ficateii de pui sub un jet de apa rece si indepartam eventualele membrane sau cheaguri de sange.
Ii lasam la scurs intr-o sita sau ii stergem usor cu prosoape de hartie.
Curatam si zdrobim  usturoiul.
Intr-un bol mare, amestecam ficateii cu usturoiul zdrobit, uleiul de masline, sarea, piperul, boiaua de ardei si cimbrul.
Lasa ficateii la marinat pentru cel putin 30 de minute.

Ficatei de pui cu usturoi

Preincalzim cuptorul la 200°C.
Transfera ficateii marinati intr-o tava, tapetata cu hartie de copt, si ii distribuim uniform.
Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem ficateii timp de aproximativ 20-25 de minute, sau pana cand sunt bine gatiti si rumeniti.
La jumatatea timpului de coacere, intoarcem  ficateii pentru a ne asigura ca se rumenesc uniform pe toate partile.

Ficatei de pui cu usturoiScoate ficateii din cuptor si lasa-i sa se odihneasca cateva minute.
Ii transferam pe un platou si  servim imediat.

Pofta buna la Ficatei de pui cu usturoi!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *