Fasole batuta

Ingrediente

500 gr fasole boabe, sare dupa gust, 200 ml ulei, 1 ceapa , 50 gr bulion.

Preparare

Fasolea se spala si se lasa la inmuiat cateva ore in apa calduta . Se pune la fiert la foc mic. Se fierbe in 2-3 ape.
Separat se pregateste sosul: intr-o tigaie se pune 100 ml ulei si ceapa tocata. Se lasa sa se caleasca pana devine aurie, apoi se adauga bulionul. Se amesteca , dupa preferinta putem adauga un praf de piper.
Cand fasolea s-a fiert, se scurge trei sferturi de zeama, adaugam uleiul, sare si mixam pana obtinem o pasta.
Se pune apoi in bol si turnam peste sosul de rosii.

Servire

Se serveste rece.
Fasole batuta (frecata)
5 (100%) 1 voturi
Voteaza
 

Vezi si alte retete delicioase

  • Fasole batuta Fasole batuta Ingrediente Fasole batuta 500 gr  fasole uscata,  4 catei de usturoi, 5 linguri ulei, 1 lingurita boia de […]
  • Fasole verde cu ardei pentru iarnaFasole verde cu ardei pentru iarna Ingrediente Fasole verde cu ardei pentru iarna 3  kg fasole, 1  kg ardei gogosar , 100 ml ulei, sare dupa […]
  • Pilaf de orez cu sos de rosiiPilaf de orez cu sos de rosii Ingrediente 300 gr orez, 750 ml apa, 20 gr vegeta, 1 ceapa, 50 gr pasta de tomate, patrunjel verde, 50 ml […]
  • Tocana de cartofiTocana de cartofi Ingrediente 1 kg cartofi, 1 morcov, 1 ceapa, 1 ardei, 100 ml ulei, 3 rosii, sare, patrunjel, 5 gr boia de […]
  • Cartofi la cuptorCartofi la cuptor Ingrediente 5 cartofi, 2 rosii, 1 ardei, 1 ceapa, 50 ml ulei, delicat de legume, sare si piper dupa […]
  • Ciuperci cu cartofiCiuperci cu cartofi Ingrediente 200 gr ciuperci, 4 cartofi, 1 ceapa, patrunjel verde, 50 ml ulei, sare. Preparare Cartofii se […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress