Acasa / Retete culinare / Retete de mancare / Chiftelute de pui in sos de rosii

Chiftelute de pui in sos de rosii

Ingrediente

Chiftelute:1 kg carne de pui tocata, 2 cepe, 100 ml apa, sare, verdeata, 2 oua, 200 gr faina, 300 gr paine, ulei pentru prajit.
Sos:3 rosii, 1 ceapa, 1 ardei, sare,30 ml ulei, cimbru.

Preparare

Chiftelute: Ceapa se curata, se spala si se rade, se stoarce apoi se pune intr-un bol. Painea se taie felii, se pune intr-un bol, adaugam apa rece peste, o lasam cateva secunde si o stoarcem bine. Peste ceapa rasa se adauga painea stoarsa, ouale, verdeata tocata marunt, sare dupa gust si amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena. Se lasa preparatul cateva minute la rece. Separat faina se pune pe o farfurie, uleiul se toarna in tigaie si il punem la incins, la foc mic. Se formeaza chiftelutele de forma unor bile, se dau prin faina si se prajesc in ulei incins.
Sosul: Intr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ceapa taiata solzisori, ardeiul taiat feliute, rosile decojite taiate feliute si se lasa la calit. Peste cateva minute se adauga 50 ml apa fierbinte si lasam sa fiarba pane legumele se inmoaie. Se trece compozitia formata prin strecuratoare intr-un bol, apoi se adauga pulbere de cimbru dupa gust si sare. Pentru servire sosul se adauga peste chiftelute.

Servire

Se servesc calde cu sos si verdeata.
Chiftelute de pui in sos de rosiiChiftelute de pui in sos de rosiiChiftelute de pui in sos de rosiiChiftelute de pui in sos de rosii
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Chiftelute cu piure de cartofiChiftelute cu piure de cartofi Ingrediente 1 kg carne de pui tocata, 2 cepe, 100 ml apa, sare, verdeata, 2 oua, 200 gr faina, 300 gr […]
  • Mancare de fasole verdeMancare de fasole verde Ingrediente 500 gr fasole verde, 1 morcov, 1 ceapa, 3 rosii, sare, patrunjel verde, boia de ardei dulce, 20 […]
  • Mancare de spanac cu ardeiMancare de spanac cu ardei Ingrediente 300 gr spanac proaspat, 1 ceapa, 30 ml ulei, sare, 20 gr faina, 1 gogosar in […]
  • Fasole batuta Fasole batuta Ingrediente 500 gr fasole boabe, sare dupa gust, 200 ml ulei, 1 ceapa , 50 gr bulion. Preparare Fasolea […]
  • Tocanita de ciuperci cu mamaligutaTocanita de ciuperci cu mamaliguta Ingrediente500 gr ciuperci, 1 ardei, 1 ceapa, 100 ml ulei, 20 gr faina, 100 ml lapte, sare, piper, boia de […]
  • Mancare de mazare cu carne de porcMancare de mazare cu carne de porc Ingrediente Mancare de mazare cu carne de porc 500 gr carne de porc, 500 gr mazare congelata , 1 ceapa, 2 […]




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress