Prajitura cu crema de zahar ars

Prajitura cu crema de zahar ars
Ingrediente:

Blat:5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar.
Crema de zahar ars: 5 oua, 1 l lapte, 50 gr zahar pentru ars, 150 gr zahar, 10 gr zahar vanilat.
Decor: frisca vanilata

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

12 bucati.

5/5 - (4 votes)

Crema: Intr-un vas termorezistent se adauga zaharul pentru topit.
Se aseaza vasul pe flacara, la foc mic ,   se lasa pana se topeste si capata o culoare roscata.
Se misca vasul , prin miscari circulare,  astfel incat sa se tapeteze cu zahar ars   toti peretii.
Intr-un bol se omogenizeaza ouale cu zahar , vanilie si lapte , apoi se toarna in vas peste zaharul ars.
Se introduce in cuptorul preincalzit la 160C/ 1 ora.

Blat: albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare.
Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri.
Se adauga   faina amestecata cu praful de copt si cacao.
Compozitia obtinuta se toarna peste crema de zahar ars (inchegata).
Se coace la 170C /20 minute.
Se lasa la rece pana a doua zi.
Prajitura se rastoarna   pe o tava , astfel incat crema sa fie deasupra.
Se portioneaza si se decoreaza cu aveline din frisca.
Se serveste rece. Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *