Fursecuri cu alune

fursecuri cu alune
Ingrediente:

200 g unt, 100 g zahar pudra , 1 ou, 50 gr smantana, 1 pliculet  zahar vanilat, 450 gr faina, 100 gr marmelada de capsuni, 200-300 gr  alune maruntite (fara sare) .

Timp preparare

40 minute

Nr. portii

1 tava

4.9/5 - (43 votes)

Fursecuri cu alune, un desert delicios si nelipsit de la mesele in familie. Reteta Fursecuri cu alune este simpla si aromata.

 

Intr-un bol mixam untul (la temperatura camerei) cu zaharul.

Adaugam smantana , zaharul vanilat, oul   si omogenizam.

Adaugam  faina si amestecam pana se incorporeaza. Din aluatul obtinut  se formeaza bile mici cu ajutorul mainilor trecute prin apa.

Se tavalesc  prin alunele  maruntite si se pun intr-o  tava tapetata cu hartie de copt.

Cu varful unui sprit  (varful de la pos) se formeaza in fiecare bila cate o adancitura.

Turnam  marmelada de capsuni .

Tava cu fursecuri se introduce in cuptorul preincalzit la 180C si se coc cca 20 -25 minute.

Se servesc alaturi de cafea sau ceai. Sunt un deliciu !
Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *