Acasa / Retete culinare / Retete de Craciun / Sarmalute traditionale

Sarmalute traditionale

Ingrediente

1 kg carne tocata amestec vita si porc, 2 verze murate, 3 buc ceapa, 80 ml ulei, 200 gr orez, 100 gr bulion, 10 gr delicat de legume, cimbru, sare, marar uscat.

Preparare

Se spala varza, se curata de cotor, se aleg foiile pentru sarmalute. Inima verzei se toaca marunt si se aseaza pe fundul vasului impreuna cu mararul uscat. Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se caleste in ulei. Se adauga orezul, bulionul, delicatul, si se lasa 2 min pe foc. Se ia apoi si se lasa la racit. Se adauga carnea si cimbrul, sare dupa gust. Se amesteca bine. Aceasta compozitie se imparte pentru fiecare foaie de varza, de marimea unei caise. Se impaturesc sarmalutele, introducandu-se capetele in interior. Se aseaza in vasul randuri, randuri de forma petalelor de floare. Deasupra se pune niste varza tocata. se adauga apa astfel incat sa le acopere. Se introduc la cuptor si se lasa 2 ore. Daca mai este nevoie se adauga apa.

Servire

Se servesc alaturi de mamaliguta, smantana, ardei
Sarmalute traditionale
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Chiftele de vita la cuptorChiftele de vita la cuptor Chiftele delicioase , fara prajire , fara prea mult efort ! Ideale pentru pachetelul celor mici […]
  • Mere coapte cu gem si alune de padureMere coapte cu gem si alune de padure Ingrediente - Mere coapte cu gem si alune de padure 3 mere rosii, potrivite ca marime, gem de prune, […]
  • Muschiulet de porc umplut Muschiulet de porc umplut Ingrediente 2 muschiuleti de porc, 50 ml ulei, 200 ml apa, sare. Umplutura: 2 cepe, 2 morcovi, sare, 300 […]
  • Muschiulet de porc umplut cu oltenestiMuschiulet de porc umplut cu oltenesti Ingrediente Muschiulet de porc umplut cu oltenesti 1 muschiulet de porc -cca 400 gr, 3 carnati oltenesti,  […]
  • SarmaleSarmale Ingrediente 30 buc- Sarmale 1 capatana mare de varza murata, 300 gr sorici de porc, 1 lingurita de cimbru […]
  • Salata BoeufSalata Boeuf Ingrediente Salata de Boeuf 600 gr cartofi fierti in coaja, 250 gr carne fiarta de vita, 300 gr maioneza, […]

kalapod.net%20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress