Acasa / Retete culinare / Retete de Craciun (pagina 10)

 

Retete de Craciun

Budinca de vanilie cu dulceata de capsuni

Ingrediente 800 ml lapte , 3 oua, 250 gr zahar, 150 gr amidon, vanilie. Dulceata de capsuni. Preparare Laptele 600 ml se pune la fiert, separat ouale, zaharul si amidonul se amesteca, apoi se subtiaza cu 200 ml lapte rece.In momentul cand laptele a dat in fiert se adauga compozitia ...

Citeste »

Branzoaice

Ingrediente 1-1,3 kg faina, 1 cub drojdie, 4 oua, 200 ml lapte, 200 gr zahar, un praf de sare, vanilie, 250 gr unt. Umplutura: 300 gr branza telemea, 100 gr zahar, 2 galbenusuri, vanilie. Decor: 1 galbenus de ou, susan, 2 plicuri zahar vanilat. Preparare Intr-un vas dizolvam drojdia cu ...

Citeste »

Fursec cu gem de capsuni

Ingrediente Aluat : 250 gr margarina, 3 galbenusuri, 80 ml smantana grasa, coaja de lamaie rasa, 1plic praf de copt, 200 gr zahar, 1 praf de sare, faina cat cuprinde. Umplutura : gem de capsuni, Decor: zahar farin vanilat Preparare Intr-un vas topim de jumatate margarina, se adauga zaharul si ...

Citeste »

Prajitura Figaro

Ingrediente Aluat: 4 galbenusuri, 250 gr unt sau margarina, 150 gr zahar farin , vanilie, 5 gr bicarbonat de sodiu , 10 ml otet, cca 700 gr faina. Marmelada, 4 albusuri, 80 gr zahar, vanilie, 150 gr nuci. Preparare Pregatim aluatul fraged. Margarina sau untul la temperatura camerei se pune ...

Citeste »

Piftie cu carne de porc

Ingrediente 1kg picioare sau cap de porc, 1 ceapa, 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 pastirnac, 4 boabe de piper, 3 catei de usturoi (facultativ), sare dupa gust. Mod de Preparare Cu un cutit bine ascutit se spala si se curata bine picioarele sau capul de porc (daca au par se ...

Citeste »



Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress