Ingrediente
Friptura: carne de porc, sare, piper.
Garnitura:6 cartofi mari , 2 cepe rosii, 250 g sunculita, 30 ml ulei, sare, piper, verdeata pentru decor
Garnitura:6 cartofi mari , 2 cepe rosii, 250 g sunculita, 30 ml ulei, sare, piper, verdeata pentru decor
Preparare
Carnea de porc ceafa sau spata se portioneaza in bucati potrivite, 2 bucati la portie. Se pune intr-un vas cu sare si piper si se tine cca 1 ora. Se frige pe un gratar incis , pe ambele parti atat cat dorim, in functie de preferinta.
Cartofii se spala, se curata de coaja, se taie cubulete si se fierb in apa cu putina sare. Separat taiem fasiute sunca, le prajim intr-o tigaie teflonata cu 30 ml ulei.Scoatem sunculita prajita si adaugam ceapa taiata solzisori. Se lasa la calit si dupa cateva minute adaugam sunculita, cartofii fierti si mai lasam cateva momente, adaugam sare, piper. Friptura se pune pe farfurie alaturi de cartofi taranesti presarati cu verdeata.
Cartofii se spala, se curata de coaja, se taie cubulete si se fierb in apa cu putina sare. Separat taiem fasiute sunca, le prajim intr-o tigaie teflonata cu 30 ml ulei.Scoatem sunculita prajita si adaugam ceapa taiata solzisori. Se lasa la calit si dupa cateva minute adaugam sunculita, cartofii fierti si mai lasam cateva momente, adaugam sare, piper. Friptura se pune pe farfurie alaturi de cartofi taranesti presarati cu verdeata.
Servire
Se serveste calda cu salata.




Voteaza