Acasa / Retete culinare / Retete de Craciun / Budinca de vanilie cu dulceata de capsuni

Budinca de vanilie cu dulceata de capsuni

Ingrediente

800 ml lapte , 3 oua, 250 gr zahar, 150 gr amidon, vanilie.
Dulceata de capsuni.

Preparare

Laptele 600 ml se pune la fiert, separat ouale, zaharul si amidonul se amesteca, apoi se subtiaza cu 200 ml lapte rece.In momentul cand laptele a dat in fiert se adauga compozitia formata si se amesteca continuu. Se lasa sa fiarba incontinuare pana ce se ingroasa.Se ia de pe foc, se adauga vanilia, amestecam , apoi se toarna fierbinte intr-o forma. Se lasa la rece. Cand este gata se rastoarna pe un platou, se adauga dulceata deasupra si decoram cu frunze de menta.

Servire

Se serveste rece, dupa preferinta cu frisca.
Budinca de vanilie cu dulceata de capsuni
Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Vin fiert cu portocaleVin fiert cu portocale Ingrediente1 litru de vin, 150 gr zahar, 2 portocale.PreparareVinul se pune la fiert impreuna cu zaharul […]
  • Ciorba cu carne afumata si rosiiCiorba cu carne afumata si rosii Ingrediente 500 gr coasta afumata de porc, 3 rosii, 1 ceapa, 1 morcov, sare, 50 ml ulei, […]
  • Compot de cireseCompot de cirese Ingrediente2 kg cirese , 3 l apa, 1kg zahar.PreparareCiresele se curata de codite se trec prin mai multe […]
  • Fursec cu ciocolata si fisticFursec cu ciocolata si fistic Ingrediente 1 pachet de unt , 3 galbenusuri, 180 gr zahar pudra, o jumatate de lingurita de bicarbonat de […]
  • Budinca de vanilie cu zmeuraBudinca de vanilie cu zmeura IngredienteCrema de vanilie: 800 ml lapte , 3 oua, 250 gr zahar, 150 gr amidon, vanilie. Decor: zmeura, […]
  • Ciorba de potroaceCiorba de potroace Ingrediente 500 gr pipote si inimioare, 500 gr carne de pui (spinari, aripioare), 1 morcov, 1 telina, 1 […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress