Branzoaice

Ingrediente

1-1,3 kg faina, 1 cub drojdie, 4 oua, 200 ml lapte, 200 gr zahar, un praf de sare, vanilie, 250 gr unt.
Umplutura: 300 gr branza telemea, 100 gr zahar, 2 galbenusuri, vanilie.
Decor: 1 galbenus de ou, susan, 2 plicuri zahar vanilat.

Preparare

Intr-un vas dizolvam drojdia cu 50 ml lapte caldut, adaugam zaharul dizolvat in restul de lapte, ouale omogenizate si amestecam bine. Se adauga apoi praful de sare, vanilie si faina. Se amesteca pana obtinem un aluat vartos.Se adauga untul topit si se framanta pana se incorporeaza. Aluatul obtinut se lasa la crescut cca 30 minute. Umplutura se obtine din branza telemea rasa omogenizata cu galbenusuri, zahar si vanilie. Se modeleaza apoi in forma rotunda, se intinde cu merdeneaua , se adauga umplutura apoi pliem colturile exact cum am forma un plic. Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu compozitie de galbenus apoi se presara cu susan. Se lasa la crescut inca 30 minute. Dupa acest timp se introduc in cuptorul incalzit si se lasa la copt pana devin rumene.

Servire

Se servesc calde sau reci.
BranzoaiceBranzoaiceBranzoaice

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.