5/5 - (25 votes)
Branzoaice pufoase si delicioase cu branza telemea. Reteta de Branzoaice este simpla, rapida si cu ingrediente la indemana. Branzoaice ideale pentru pachetelul celor mici.
Preparare Aluat
Amestecam 100 ml lapte, drojdia, 1 lingurita de zahar si 1 lingura de faina.
Acoperim vasul si lasam sa isi dubleze volumul.
Omogenizam ouale cu sare, vanilie, restul de lapte si restul de zahar.
Adaugam compozitia de drojdie, restul de faina si amestecam.
Framantam aluatul pentru 5 minute , adaugam untul topit si mai framantam 2 minute.
Punem aluatul intr-un vas uns cu putin ulei si acoperim.
Umplutura – omogenizam branza telemea rasa cu galbenusuri, zahar si vanilie.
Cand si-a dublat volumul, aluatul se imparte in bile potrivite.
Intindem fiecare bila de aluat cu merdeneaua, punem 1 lingura de umplutura , unim colturile si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Le lasam sa creasca pentru 20 minute, le ungem cu compozitia de ou batut si presaram seminte de susan.
Se coc la 180c pana devin aurii.
Pofta Buna!