Branzoaice

Branzoaice
Ingrediente:

800 gr  faina, 40 gr  drojdie proaspata, 3oua, 250 ml lapte, 200 gr zahar, un praf de sare, vanilie, 200 gr unt.
Umplutura: 400 gr branza telemea, 100 gr zahar, 2 galbenusuri, vanilie.
Decor: 1 galbenus de ou+1 lingura lapte , susan.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

12

5/5 - (25 votes)
Branzoaice pufoase si delicioase cu branza telemea. Reteta de Branzoaice este simpla, rapida si cu ingrediente la indemana. Branzoaice ideale pentru pachetelul celor mici.

Preparare Aluat

Amestecam 100 ml lapte, drojdia, 1 lingurita de zahar si 1 lingura de faina.
Acoperim vasul si lasam sa isi dubleze volumul.
Omogenizam ouale cu sare, vanilie, restul de lapte si restul de zahar.
Adaugam compozitia de drojdie, restul de faina si amestecam.
Framantam aluatul pentru 5 minute , adaugam untul topit si mai framantam 2 minute.
Punem aluatul intr-un vas uns cu putin ulei si acoperim.
Umplutura – omogenizam  branza telemea rasa cu galbenusuri, zahar si vanilie.
Cand si-a dublat volumul, aluatul se imparte in bile potrivite.
Intindem fiecare bila de aluat  cu merdeneaua, punem 1 lingura de umplutura , unim colturile si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Le lasam sa creasca pentru 20 minute, le ungem cu compozitia de ou batut si presaram seminte de susan.
Se coc la 180c pana devin aurii.
Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *