Acasa / Retete culinare / Reteta clatite pufoase

Reteta clatite pufoase

Cum sa prepari clatite pufoase dupa o reteta simpla de clatite. Cel mai rapid desert, preferat deopotrivă de copii si de cei mari! Foloseste dulceata, ciocolata, branza sau inghetata pentru umplutura. Adauga frisca sau nuca rasa pe deasupra pentru un aspect deosebit. Aceasta reteta de clatite pufoase este usor de preparat atunci cand nu ai alte dulciuri la indemana pentru familia ta.

Reteta ce garanteaza obtinerea unor foi de clatite reusite! Umplute cu marmelada, crema de ciocolata sau frisca – un desert rapid si bun!

Ingrediente

2 oua
100 gr zahar
600 ml lapte
300 gr faina alba tip 480
50 ml ulei
1 pliculet zahar vanilat
1 praf sare




Mod de preparare Clatite pufoase

Intr-un bol adaugam ouale, zaharul, praful de sare, vanilia si laptele. Amestecam bine cca 1 minut, apoi adaugam apa minerala si faina.

Amestecam usor si mixam pana obtinem o compozitie fara aglomerari.

Incalzim o tigaie teflonata si o ungem cu 2-3 picaturi ulei. Se pune un polonic de compozitie in tigaia incinsa si unsa, apoi se roteste tigaia usor pentru ca aluatul sa acopere uniform toata suprafata.

Se lasa cca 25-30 secunde, pana se rumeneste frumos apoi cu o spatula se intoarce. Se mai lasa 20-25 secunde pe cealalata parte, pana se coace bine si se transfera pe o farfurie.

Se continua procesul de coacere cu restul aluatului.

Clatitele se servesc calde cu gem sau dulceata, ciocolata, umplute cu branza, inghetata, etc.

Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
0.0 (0 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Blat de tort cu cacaoBlat de tort cu cacao Blat pufos cu cacao , ideal pentru tortul cu ciocolata ! Ingrediente Blat de tort cu cacao - 1 bucata/ Timp […]
  • Carnati de casaCarnati de casa Ingrediente Carnati de casa 5 kg carne de porc (ceafa, pulpa, muschi , slanina), 1 capatana de usturoi, 50 […]
  • Hrean in otetHrean in otet Ingrediente 2 radacini mari de hrean, 20 gr sare, 20 gr zahar, 200 ml otet 9 grade, 100 ml apa. Mod de […]
  • Prajitura NegresaPrajitura Negresa Ingrediente Prajitura Negresa Blat - 2 cani (cana 200 ml ) faina  tip 480 , 5 linguri zahar, 3 linguri […]
  • Sodou de vanilie (sos de vanilie)Sodou de vanilie (sos de vanilie) Ingrediente 4 oua, 100 gr zahar, 1/2 l lapte, 4 plicuri zahar vanilat. Decor: frisca Mod de […]
  • Pasta de pestePasta de peste Ingrediente 300 gr hering, 1 ceapa, 100 gr unt, zeama de la o lamaie,  piper si sare dupa gust. Mod de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress