Cum sa prepari clatite pufoase dupa o reteta simpla de clatite. Cel mai rapid desert, preferat deopotrivă de copii si de cei mari! Foloseste dulceata, ciocolata, branza sau inghetata pentru umplutura. Adauga frisca sau nuca rasa pe deasupra pentru un aspect deosebit. Aceasta reteta de clatite pufoase este usor de preparat atunci cand nu ai alte dulciuri la indemana pentru familia ta.
Reteta ce garanteaza obtinerea unor foi de clatite reusite! Umplute cu marmelada, crema de ciocolata sau frisca – un desert rapid si bun!
Punem intr-un bol : ouale, zaharul, praful de sare, vanilia si laptele.
Amestecam bine cca 1 minut, apoi adaugam apa minerala si faina.
Amestecam usor si mixam pana obtinem o compozitie fara aglomerari.
Incalzim o tigaie teflonata si o ungem cu 2-3 picaturi ulei.
In tigaia incinsa punem un polonic de compozitie si se roteste tigaia usor pentru ca aluatul sa acopere toata suprafata.
Se lasa cca 25-30 secunde, pana se rumeneste frumos, apoi se intoarce cu o spatula.
Se mai lasa 20-25 secunde , pana se coace bine si se transfera pe o farfurie.
Se continua procesul de coacere cu restul aluatului.
Clatitele se servesc calde cu gem sau dulceata, ciocolata, umplute cu branza, inghetata.
Pofta Buna!
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează