Acasa / Retete culinare / Pulpa de porc impanata cu usturoi

Pulpa de porc impanata cu usturoi

Friptura de porc , frageda si suculenta , cu aroma intensa de usturoi si piper. O reteta in imagini si explicata pas cu pas.

Ingrediente Pulpa de porc impanata cu usturoi

1,200-1,500 kg pulpa de porc, 10 catei usturoi, 1/2  lingurita piper rosu , piper macinat si  sare dupa gust, 5 foi de dafin, 150 ml apa, 50 ml ulei.




 

Mod de preparare Pulpa de porc impanata cu usturoi

  1. Carnea se spala si se curata. Usturoiul se curata, se spala si il taiem in bucatele lungi.
  2. Pulpa de porc se inteapa cu un cutit ascutit iar in fiecare gaura punem cate o bucata de usturoi . Se impaneaza toata bucata de carne apoi se unge cu ulei, se adauga sare si piper dupa gust . Se leaga carnea cu o sfoara , se adauga sub sfoara frunze de dafin apoi se pune intr-o tava termorezistenta.
  3. Presaram  piperul rosu pe toata suprafata carnii , adaugam apa (in tava)  si introducem la cuptor , cu tava acoperita  pentru 1 ora.
  4. Dupa acest timp indepartam capacul , peste carne adaugam sos din tava si se introduce din nou in cuptor pana devina rumena, cca 1 ora.

Se serveste cu garnitura si salata.

Pofta Buna!

pulpa de orc la cuptor1 pulpa de porc la cuptor pulpa de porc la cuptor2

5 (100%) 1 voturi
Voteaza
 

Vezi si alte retete delicioase

  • Pomana PorculuiPomana Porcului Ingrediente 1 kg carne porc (muschi, ceafa, pulpa), 2 verze murate, 200 gr tocanita de rosii , cimbru, […]
  •  Muschiulet de porc la tigaie Muschiulet de porc la tigaie Ingrediente  Muschiulet de porc la tigaie 1 muschiulet de porc (de cca 700 gr), 100 ml ulei, sare si piper […]
  • Friptura de mielFriptura de miel O friptura suculenta, aromata si gustoasa este modul preferat de a incheia ziua in sanul familiei, dupa o zi […]
  • Friptura de curcan la tavaFriptura de curcan la tava Ingrediente Friptura de curcan la tava 1 kg carne de curcan (aripi si pulpe ) , 1 capatana usturoi, sare, […]
  • Piept de curcan la tavaPiept de curcan la tava Ingrediente Piept de curcan la tava 1 piept de curcan (cca 1 kg), 1 pahar de vin alb demisec, 2 linguri […]
  • Muschi de porc la tavaMuschi de porc la tava Ingrediente Muschi de porc la tava 1 muschi de porc afumat , cca 700-800 gr, 100 ml apa sau supa, 5 linguri […]

loading…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress