Pulpa de curcan la cuptor

Ingrediente pentru 3 persoane- Pulpa de curcan la cuptor

1 pulpa de curcan cca 800 gr, 10 cuisoare,  200 ml vin, 200 ml apa, 3  catei de  usturoi, sare si piper dupa gust, 100 ml ulei, 6 cartofi.

Mod de preparare

  1. Pulpa se cresteaza usor din loc in loc  la baza si impanam cu usturoi. Deasupra intepam usor si introducem cuisoare, confera o aroma deosebita.
  2. Se unge cu ulei, se presara cu sare si piper .
  3. Pulpa se  pune  intr-un vas  prevazut cu capac, adaugam vinul, apa  si cateva picaturi de ulei.
  4. Se pune capacul si introducem vasul in cuptorul incalzit la 200C pentru cca 1 ora. Cand friptura este aproape gata  pregatim cartofii.
  5. Cartofii se curata  si se spala . Cartofii taiati rondele se pun la fiert in apa cu sare . Cand sunt aproape fierti se scot cu o paleta si se pun intr-o strecuratoare, pentru indepartarea surplusului de apa.
  6. Se pun la prajit pe ambele parti pana devin aurii.
  7. Friptura de curcan este insotita de cartofi aurii, iar dupa preferinta se poate sevi cu salata de cruditati.

Pofta Buna!


Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.