Acasa / Retete culinare / Pui cu lamaie

Pui cu lamaie

Ingrediente Pui cu lamaie

6 pulpe  de pui, 1 lamaie si jumatate , 50 ml apa, 4 linguri ulei, sare, piper dupa gust.

Sos de smantana- 1 lingura cu smantana, 3 linguri lapte , 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingurita faina, sare si piper, marar proaspat.

Mod de preparare Pui cu lamaie

  1. Pulpele de pui se spala , se scurg de apa si se pun intr-un vas termorezistent.
  2. Se adauga zeama de la 1 lamaie, apa, ulei, sare si piper , dupa gust.
  3. Printre pulpele de pui se adauga jumatatea de lamaie taiata rondele.
  4. Se introduce vasul in cuptorul incalzit la 180 C si se lasa cca 30-40 min, pana friptura devine aurie.
  5. Separat se formeaza sosul de smantana-  grasimea de la friptura se pune intr-o tigaie la incins  , se adauga faina si se amesteca bine. Se adauga smantana si 3 linguri de lapte. Se amesteca si se lasa la foc mic, sa se formeze sosul.
  6. Pulpele de pui se pun pe platou alaturi de rondelele de lamaie  iar deasupra adaugam  sosul si marar proaspat .

Pofta Buna!

pui cu lamaiepui cu lamaie1
5 (100%) 1 voturi
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

kalapod.net%20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress