Acasa / Retete culinare / Profiterol

Profiterol

Ingrediente Profiterol

Aluat gogosi :50 ml ulei, 100 ml apa, 100 gr faina, 3 oua, un praf de sare
Crema:100 gr amidon, 350 ml lapte, 2 oua, 90 gr zahar, 25 ml lapte pentru dizolvat amidonul, 2 pliculete de zahar  vanilat, un praf de sare.
Sos de ciocolata: 20 gr cacao, 100 gr margarina, 80 gr zahar, rom.
Decor: frisca, inghetata de vanilie.

Preparare coji profiterol

  1. Apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana atinge punctul de fierbere, se adauga intreaga cantitate de faina, se amesteca cu paleta repede pentru a asigura inglobarea intregii cantitati de faina, pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului.
  2. Se retrage continuand amestecarea pana scade temperatura. Se incorporeaza ouale ( unul cate unul) prin amestecare continua ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer.
  3. Turnarea aluatului se face cu posul  sub forma de aveline. Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (180 gr), apoi la temperatura moderata (120 gr), fara a deschide cuptorul in primele 10-15 minute. Coaja dupa coacere trebuie sa fie uscata.

Preparare crema

  1. Intr-un vas punem laptele la fiert.  Separat in alt vas se amesteca ouale, cu zahar, praf de sare, amidonul, si turnam lapte rece astfel incat sa putem omogeniza.
  2. Cand laptele a inceput sa dea in clocot se adauga compozitia de mai sus si  se amesteca continuu pana obtinem o crema omogena. Se ia de pe foc si se adauga zaharul vanilat apoi se amesteca.
  3. Cojile  se inteapa la baza cu varful unui cutit, se umplu cu crema de vanilie calda,  cu ajutorul unui pos cu dui fara sa taiem capace.

Preparare sos de ciocolata

  1. Intr-o cratita se pun ingredientele de mai sus si se amesteca bine.
  2. Punem cratita pe foc , amestecand  pana margarina se topeste complet iar sosul incepe sa fiarba. Se amesteca cca 2-3 min apoi luam de pe foc si lasam sa se racesca.
  3. Cand s-a racit se adauga esenta de rom.

Asamblare

  1. In cupe  se pune cate 1 gogosica , se adauga o cupa inghetata de vanilie si se decoreaza cu frisca.
  2. Se adauga inca 3 gogosele, se  decoreaza cu frisca, se adauga sos de ciocolata si o cireasa confiata.

Se serveste rece.

Pofta Buna!




Profiterol, 4.5 out of 5 based on 10 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.5 (10 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Clatite cu branza dulce si afine la cuptorClatite cu branza dulce si afine la cuptor Ingrediente Clatite cu branza dulce si afine la cuptor Pt 6 foi : 2 oua , 500 ml lapte, 1 praf de sare, 50 […]
  • Chec cu miere , nuca si cacaoChec cu miere , nuca si cacao Ingrediente Chec cu miere, nuca si cacao 6 albusuri , 80 gr zahar, 2 linguri de miere,  150 gr faina, 20 gr […]
  • Prajitura cu biscuitiPrajitura cu biscuiti Pe cat de simpla, pe atat de savuroasa si aromata este prajitura cu biscuiti. Pentru a prepara aceasta […]
  • Prajitura cu friscaPrajitura cu frisca Pentru ocaziile festive, prajitura cu frisca va fi cu adevarat senzatia tuturor. Dulce, parfumata, cu […]
  • Prajitura cu alune si friscaPrajitura cu alune si frisca Ingrediente Prajitura cu alune si frisca Blat: 5 oua, 30 ml apa rece, 120 gr zahar, 150 gr faina, 1/2 praf […]
  • Choux a la cremeChoux a la creme Ingrediente Coji: 100 ml ulei, 200 ml apa, 200 gr faina, 5 oua, un praf de sare. Crema: 200 gr amidon, 700 […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress