Acasa / Retete culinare / Prajitura pufoasa cu lamaie

Prajitura pufoasa cu lamaie

Ingrediente Prajitura pufoasa cu lamaie

Blat: 5  oua, 100 gr zahar, 1/2 plic praf de copt stins intr-o lingurita de otet, 150 gr faina, 1 praf de sare.

Crema: 250 gr unt, 100 gr amidon alimentar, 500 ml lapte, 2 oua, 150 gr zahar, zeama si coaja de la lamaie .

Decor: crema si nuca de cocos




Preparare Prajitura pufoasa cu lamaie

  1. Preparare blat – ouale se separa ,  albusurile se spumeaza  cu zahar .
  2. Se mixeaza  galbenusurile cu praful de copt stins in otet  intr-un bol mai mare, apoi adaugam albusurile spuma si treptat faina amestecata  cu sare .
  3. Se amesteca usor , compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa la copt cca 20 min , pana la proba prin apasare – sa isi revina la forma initiala. Se lasa sa se racesca complet apoi se taie in 2 foi.
  4. Preparare crema- laptele se pune  400 ml) intr-o cratita la fiert. Seaparat intr-un bol se amesteca zaharul, amidonul, ouale si restul de  lapte rece. Cand laptele a inceput sa fiarba se adauga compozitia de mai sus si se amesteca  cca 3 min , pana compozitia se ingroasa  . Se ia cratita de pe foc si  se pune compozitia intr-un bol. Cand este aproape rece se spumeaza impreuna cu untul, zeama si coaja de la o lamaie.
  5. Pe o tava se pune prima foaie , se adauga crema de lamaie (se opreste cca 4 linguri pentru decor) se intinde uniform apoi se aseaza foaia de blat. Se preseaza usor , se adauga restul de crema , se intinde intr-un strat uniform si se presara nuca de cocos.
  6. Se lasa la rece pentru 2-3 ore apoi se portioneaza.

Este un desert pufos si aromat !

Pofta Buna!

Rate this post
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura NegresaPrajitura Negresa Ingrediente Prajitura Negresa Blat - 2 cani (cana 200 ml ) faina  tip 480 , 5 linguri zahar, 3 linguri […]
  • Prajitura Zi si NoaptePrajitura Zi si Noapte Ingrediente Prajitura Zi si Noapte Blat: 5  oua, 120 gr faina, 30 gr cacao,  1/2 plic praf de copt, 30 ml […]
  • Prajitura cu dovleac copt si nucaPrajitura cu dovleac copt si nuca Ingrediente Prajitura cu dovleac copt si nuca 6 oua, 200 gr zahar, 100 ml ulei, 200 gr dovleac copt,  1/2 […]
  • Tort cu mere si crema de zahar arsTort cu mere si crema de zahar ars Ingrediente Tort cu mere si crema de zahar ars Blat: 4 oua, 70 gr zahar, 100 gr faina, 1/2 plic praf de […]
  • Prajitura cu mere si vaniliePrajitura cu mere si vanilie Ingrediente - Prajitura cu mere si vanilie Blat: 4 oua, 80 gr zahar, 1/2 plic praf de copt stins intr-o […]
  • Prajitura cu sarlotaPrajitura cu sarlota Ingrediente Blat: 5 oua, 120 gr zahar, 120 gr faina, 20 gr cacao, un praf de sare, 1 praf de […]

kalapod.net%20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress