Prajitura Negresa

Ingrediente Prajitura Negresa

Blat – 2 cani (cana 200 ml ) faina  tip 480 , 5 linguri zahar, 3 linguri cacao, 1/2 pliculet praf de copt, 100 ml ulei, 300 ml apa minerala, 1 borcan ( 400 gr) dulceata de prune, 100 gr nuca macinata, 2 pliculete zahar vanilat, 1 praf de sare.

Decor – nuca macinata

Glazura – 4 linguri zahar, 1 pliculet zahar vanilat, 4 linguri apa, 50 gr margarina, 2 linguri cacao

Mod de preparare Prajitura Negresa

  1. Intr-un bol  amestecam  zaharul cu praful de copt, un praf de sare, ulei, cacao, apa minerala si mixam cca 5 minute.
  2. Se adauga faina, nuca, vanilia si dulceata si se mixeaza pana obtinem o compozitie omogena.
  3. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (20x3o ) tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina.
  4. Se coace la temperatura medie , cca 180 C  pentru 30-35 min.

Glazura – Intr-o cratita se pune la fiert apa cu zaharul. Dupa primele  clocote se adauga margarina taiata cubulete , cacao si amestecam . Se lasa la fiert cca 5 minute, se ia de pe foc si adaugam zaharul vanilat. Se amesteca cca 1 minut, pana se dizolva zaharul.

  • Prajitura dupa coacere se lasa sa  se raceasca complet apoi se glazureaza si  se decoreaza cu  nuca macinata. Se portioneaza dupa preferinta.

Glazura calduta se intinde  pe toata suprafata prajiturii  cu ajutorul unei  spatule.

Pofta Buna!

prajitura negresa

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.