Acasa / Retete culinare / Prajitura diplomat cu afine

Prajitura diplomat cu afine

Ingrediente

Blat:5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar.
Sirop:100 gr zahar, rom, 200 ml apa.
Crema:3 oua, 100 gr zahar, 100 ml lapte, vanilie, 10 gr gelatina, 500 gr frisca, afine din dulceata.
Decor: 200 gr frisca, dulceata de afine.

Preparare

Blat: albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala. Cand s-a racit se taie in doua foi.
Sirop: Apa se amesteca cu zahar. Compozitia formata se fierbe cca 1 minut. Cand s-a racit se adauga rom.
Crema: Intr-un vas punem, gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale omogenizam si punem pe Baine-Marie. Se amesteca din cand in cand. Cand s-a ingrosat luam vasul de pe baia de abur si lasam la racit. In forma in care am copt blatul punem folie alimentara, se adauga prima foaie de blat, apoi o stropim cu sirop. Se spumeaza frisca cu vanilie. Cand crema este aproape rece se adauga frisca batuta spuma si se amesteca usor pana obtinem o compozitie uniforma. Peste prima foaie de blat punem crema diplomat, iar deasupra adaugam afine din dulceata. Se pune a doua foaie de blat si se stropeste cu restul de sirop. Se introduce la rece pentru 2 ore. Cand este gata se portioneaza , iar fiecare prajitura se decoreza cu frisca si dulceata de afine.

Servire

Se serveste rece.
Prajitura diplomat cu afinePrajitura diplomat cu afinePrajitura diplomat cu afinePrajitura diplomat cu afinePrajitura diplomat cu afinePrajitura diplomat cu afinePrajitura diplomat cu afine
4.2 (84%) 5 voturi
Voteaza

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura Padurea NeagraPrajitura Padurea Neagra Ingrediente Blat: 5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema: 3 oua, 10 gr […]
  • Prajitura cu sarlotaPrajitura cu sarlota Ingrediente Blat: 5 oua, 120 gr zahar, 120 gr faina, 20 gr cacao, un praf de sare, 1 praf de […]
  • Prajitura NegresaPrajitura Negresa Ingrediente Prajitura Negresa Blat - 2 cani (cana 200 ml ) faina  tip 480 , 5 linguri zahar, 3 linguri […]
  • Prajitura NufarPrajitura Nufar Ingrediente Blat: 5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar. Crema: 2 oua, 100 ml […]
  • Prajitura cu branza dulcePrajitura cu branza dulce Ingrediente Prajitura cu branza dulce Foi :  3 oua, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, 13 linguri zahar, 15 […]
  • Tort de ciocolataTort de ciocolata Ingrediente Blat:5 oua, 30 gr ciocolata rasa, 30 gr cacao, 130 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr […]

kalapod.net%20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress